“Biće još uvijek konfuzije”

Foto: Mornar/ABA liga

Košarkaši Mornara poraženi su u 11. kolu ABA lige od Cedevita Olimpije, 86:74.

>>> Mornar stao u posljednjoj četvrtini

Bila je to bolja partija Barana nego do sada, ali ipak nedovoljno da se dođe do pobjede protiv slovenačkog tima. Mihailo Pavićević zadržao se u svlačionici nešto duže nego inače, a potom se, uz izvinjenje, obratio medijima.

Čestitam ekipi Cedevita Oli na zasluženoj pobjedi. Oni su iskusna ekipa, a ono što sam u pripremi posebno podvlačio jeste da moramo da budemo fokusirani 40 minuta bez ikakve improvizacije jer to je ekipa sastavljena, kao što sam rekao, od vrlo iskusnih igrača i svaki poklon i grešku su spremni da kazne. To se i dogodilo imali smo 17 izgubljenih lopti, a od toga su mislim iz 15 poentirali, mnogo je to izgubljenih lopti i za tri utakmice, a ne za jednu. Ima tu i objektivnih razloga, odlučili smo se da u sred sezone dovedemo dosta igrača i biće tu konfuzije još uvijek dok se igrači pronađu i uigraju. Maltene mi smo u pripremnom periodu sa ovim brojem novih igrača i pokazalo se to i večeras kao najveći problem. Neuigranost u napadu rezultirala je ovakvim rezultatom. Bili smo u igri 35 minuta, imali čistu kontru pri rezultatu 64:63, bili u situaciji “4 na 2”, ali smo se odlučili za šut van linije za tri poena, promašili i oni su to kaznili i onda smo počeli da srljamo. Ekipa Cedevita Olimpije je objeručke prihvatila sve greške i privela meč kraju“, istakao je Pavićević.

Foto: Mornar/ABA liga

Ipak, nije kraj svijeta. Smatra da ovaj tim, sa novim pojačanjima, ima kvalitet da zadrži Mornar u društvu najboljih u ABA ligi.

Nije kraj svijeta, imamo kvaliteta da možemo da se do kraja borimo za status u ABA ligi, to je sigurno, ali treba pretočiti to na parket. Treba da koristimo svaki dan da što prije dođemo do željene igre. To nije nimalo lako, utakmice sustižu jedna za drugom, vidjećemo ko će otići, a ko ostati, ali za one koje se opredijelimo da ostanu vjerujem da ćemo sa njima uspjeti da zadržimo status abaligaša“, smatra šef struke Barana.

PR-a Mornara zanimalo je da li bi Pavićević mogao da otkrije šta se dešavalo na dugom sastanku u svlačionici. Nije trener Mornara previše otkrio, ali je nagovijestio o čemu se pričalo.

Ti sastanci nisu za javnost, što se govori u svlačionici tamo i ostaje. Ima razloga za razgovor, za tu vrstu sastanka. Svi treba da smo svjesni, počev od mene koji snosim najveću odgovornost u svemu ovome, pa do posljednjeg igrača koji je u timu i oni koji nisu trenutno u timu. Očigledno je da svi igrači nisu imali isti pristup što se tiče odgovornosti, borbenosti, htjenja i želje i upravo je jedan dio sastanka bio posvećen tome da treba da shvate, pogotovo Amerikanci koji prvi put dolaze u Evropu, još ako su malo dotakli NBA dres oni misle da su vanzemaljci i onda iz te perspektive gledaju evropsku košarku, a ti igrači ne znaju da minimum 50-60 posto NBA igrača ne može da igra Evroligu i sad je to njima teško objasniti jer je evropska košarka neka druga košarka, izuzetno teška i ABA liga je jedna od najtežih u Evropi i to sam pokušavao da im što prije predočim, međutim, nekim igračima to ide brže nekima ne i tome je bio posvećen jedan dio sastanka“, zaključio je Pavićević.

Standings provided by Sofascore