“Kada ne ide moramo da budemo zajedno, a ne svako u svom pravcu, dok sam tu ekipa će biti ispred pojedinca”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Vidno razočaran i ljut bio je Andrej Žakelj na pres konferenciji nakon poraza Budućnost Volija od Turk Telekoma u “Morači”. Nakon tri vezane pobjede, kada se očekivalo da odbrane domaći teren i zadrže kakav-takav priključak za gornji dom, Plavi su doživjeli potop.

Željeli su više, bili su više fokusirani, čvršći nego mi. Bili smo mekani, pogotovo u trećoj četvrtini, tako se ne dobijaju utakmice. Moramo neke stvari da raščistimo među sobom u svlačionici. To je na meni“, rekao je Žakelj.

>>> Ni “Morača” više nije sigurna: Potop Budućnosti protiv Turk Telekoma

Bilo je pomaka u igriu i pristupu. To je dalo rezultat, ali toga večeras nije bilo. Neke stvari mi se ne sviđaju. Pogotovo kada ne ide timu. Moramo da ostanemo zajedno, a ne da ide svako u svom pravcu. To nisam navikao, to neću dozvoliti. Neću da dozvolim da se dešavaju padovi zbog ego situacija i individualnih stvari. Ovo je timski sport, ja ću do kraja da insistiram na timu“, oštro je poručio slovenački stručnjak.

Ovakav poraz stigao je tri dana pred najteže gostovanje – Partizanu u Beogradu. Nema dilemu Žakelj da će uticati na ekipu.

Sigurno će uticati. Ali, treba da se bavimo svojom igrom, imamo mnoge probleme, moramo da nađemo rješenje što brže. U nekim segmentima, posebno u pristupu napravili smo korak unazad“.

Kolbi Ros je večeras bio u sastavu, ali nije dobio šansu. Dolaskom Jogija Ferela njegova uloga će biti potpuno drugačija, a nije isključeno i da napusti Podgoricu.

Kolbi je tu, naš je igrač. Planirali smo drugačije stvari nakon dolaska Ferela, ali je izostanak Megija sve to poremetio. Megi će još neko vrijeme biti odsutan“, poentirao je Andrej Žakelj.