Na terenu šampiona želja je samo jedna

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Da su savladali Turk Telekom u znatno boljem raspoloženju bi košarkaši Budućnost Volija dočekali najteže gostovanje u ABA ligi, gostovanje na kojem su posljednji put slavili u oktobru 2020. godine. Ali, šta je tu je, a neka reakcija se mora vidjeti. Plavi večeras (21h) gostuju Partizanu u derbiju 12. runde regionalnog takmičenja.

>>> Žakelj zna kako treba sa Partizanom: “Mi treba nešto da promijenimo”

Nije bio zadovoljan Andrej Žakelj nakon poraza u srijedu veče u “Morači”. Jasno je istakao da nešto mora da se mijenja, a i pred Beograd pričao je samo o svojoj ekipi. O Partizanu se sve zna. Ekipa Željka Obradovića je u posljednje vrijeme u sjajnoj seriji u Evroligi, dok je u ABA ligi već upisao tri poraza i više ne želi da dolazi u takvu situaciju. Budućnost ima isti učinak od osam pobjeda i tri neuspjeha, koliko ima i Cedevita Olimpija, ali ono što je obaveza Petra Popovića i drugova je – reakcija.

Uvijek je uživanje igrati derbi utakmicu protiv Partizana u Beogradu, znamo da će domaćin imati veliku podršku navijača. Ova utakmica će biti veliki test za našu ekipu, da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza. Vjerujem da će biti dobra utakmica, moramo što duže rezultatski biti u utakmici kako bi imali šansu da iskoristimo šansu i dođemo do pobjede na gostovanju“, rekao je Jogi Ferel koji je manje od deset minuta proveo na parketu protiv Turk Telekoma.

Ono što može biti neka vrsta prednosti na psihološkom planu je činjenica da Andrej Žakelj zna kako protiv Žoca i njegovih crno-bijelih. U protekloj godini slovenački stručnjak je dva puta rušio aktuelnog šampiona Jadrana, istina dok je sjedio na klupi SC Derbija. A nema sumnje da će mnogo toga zavisiti od inspiracije upravo Ferela.

>>> “Budućnost je naš sportski prijatelj, zaslužuje veliko poštovanje”

Mislim da ključ dobre partije i eventualne pobjede je samopouzdanje, da izađemo na teren kao da nemamo ništa da izgubimo u toj atmosferi. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo doći do pobjede“, poentirao je Ferel.

Sedam vezanih pobjeda ima Partizan u svim takmičenjima, a posljednju je upisao u četvrtak protiv Žalgirisa u Kaunasu. Još jedna od stvari koja ide na ruku crnogorskom šampionu je svakako umor Partizana, te nedostatak vremena za oporavak i adekvatnu pripremu za Plave.

Malo vremena ima za odmor, sigurno ima i malo vremena za pripremu, ali tako je kako je. Ušli smo u ritam i dobro se držimo. Nastavićemo da guramo naprijed, da se držimo zajedno. Nadamo se pobjedi protiv ekipe koja nije nimalo naivna i koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas“, poručio je Alen Smailagić.

Budućnost i Partizan, 41. put oči u oči u ABA ligi. Sve je spremno za novi derbi.

ABA LIGA, 12. KOLO

PETAK

FMP – Zadar 77:92

SUBOTA

15.00h Cedevita Olimpija – Krka

17.00h Igokea – Cibona

19.00h Borac – Mornar

21.00h Partizan – Budućnost Voli

NEDJELJA

17.00h SC Derbi – Crvena zvezda

PONEDJELJAK

18.00h Split – Mega

Standings provided by Sofascore