Evroligaški kvalitet presudio plavo-bijelima

Foto: ABA league

Nakon poraza Mornara od Borca u Čačku 79:71, i crnogorski šampion ekipa Budućnosti poražena će iz komšijske zemlje ka našem glavnom gradu.

Andrej Žakelj je znao u bliskoj prošlosti da pomuti računicu timu Željka Obradovića ali to večeras nije bio slučaj. Plavo-bijeli poraženi su od strane Partizana 96:83 u 12. kolu ABA lige.

>>> Žakelj: Vidjela se reakcija u odnosu na prethodni meč

Čini se da su evroligaški kvalitet, i dosta puta viđena situacija preokreta presudili i ovoga puta na stranu tima iz Beograda. Sjajno su Podgoričani otvorili meč serijom 8:2, da bi u jednom trenutku bilo 22:12 za Budućnost koja je u prvoj dionici postigla 28 poena.

Ipak, Obradović je pozvao tajm-aut, korigovao igru svoje ekipe koja je na poluvrijeme otišla sa devet poena prednosti.

U nastavku su palicu preuzeli Pi Džej Doužer i Bruno Kaboklo, a sa čestim izmjenama i nižom petorkom igrao je Partizan, a na to Budućnost nije imala odgovor.

Brendon Pol i Jogi Ferel su šutevima spolja pokušavali da okrenu momentum, ali na drugoj strani dobru rolu odigrao je Tristan Vukčević, kao i Danilo Anđušić koji su odgovorili takođe šutem za tri poena i nisu dozvolili našem predstavniku da priđe na manji zaostatak.

U redovima Budućnosti najefikasniji je bio Pol sa 16 poena, dok se sa ubacenim 21 poenom kod domaćina istakao Kaboklo.

Nakon ovog meča Budućnost se nalazi na poziciji broj pet u regionalnom takmičenju, a ovaj meč biće zaboravljen što je prije moguće jer već 20. decembra Žakeljov tim gostuje Slasku u Poljskoj u okviru 12. runde Evrokupa.

Standings provided by Sofascore