“Djevojke su za ponos, izboriti se da kvalifikacije za OI budu u Crnoj Gori”

Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobjedom se oprostila od Svjetskom prvenstva. Lavice su slavile protiv Češke 28:24 i završila učešće kao sedma ekipa svijeta.

>>> Lavice završile Svjetsko prvenstvo kako treba

Selektorka Bojana Popović zadovoljna je izdanjem mlade ekipe, i ovo prvenstvo posmatra kao zamajac za dalje obaveze.

Lijepo je završiti na ovakav način, i bez povreda u nastavku. Djeovjke su pokazale da su spremne da pruže dobru partiju i u jutarnjem terminu, osjetile su Svjetsko prvenstvo, sve je bilo kako treba i zadovoljna sam“.

Foto: IHF

Pet pobjeda i četiri poraza je bilans Crne Gore na šampionatu svijeta.

Ne možemo sada da pravimo analizu, važno je da je ekipa dizala nivo igre, i protiv favorita smo se držale do zadnjih minuta, davale sve od sebe, i djevojke zaslužuju svaku pohvalu i moramo biti ponosni na njih. Bila je velika borba i dosta utakmica je odigrano, neke igračice su dosta potrošene, neke nisu bile u ritmu ali su došle i pokazale da su budućnost crnogorskog rukometa“.

>>> “Stvaramo jaku reprezentaciju, Pariz san novih Lavica”

Puno obaveza je pred Lavicama, ali najvažniji mjesec biće april i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ekipa će biti češće na okupu, što je dobro, i kroz ta okupljanja ćemo graditi nešto. Biće teško u aprilu, da vidimo šta i kako i gdje će biti domaćinstvo, jer je domaćin uvijek u maloj prednosti. Svi moramo da smognemo snage kao savez i država i da probamo da se izborimo da kvalifikacije za OI budu u Crnoj Gori, to bi nam mnogo značilo. Apelujem na sve koji misle kao mi da nam daju podršku i uđu u taj projekat“, zaključila je Popović.

>>> Crnogorke saznale ime poslednjeg rivala u borbi za Olimpijske igre