Kiks Marušića pogurao Inter do osvajanja Olimpika

Foto: LaPresse/Pixsell

Nastavlja Inter krupnim koracima da gazi u Seriji A. Neroazuri su večeras u derbiju 16. runde na Olimpiku savladali Lacio 2:0 i sada imaju četiri boda više od Juventusa koji je na drugom mjestu.

Četa Simonea Inzagija je večeras protiv Rimljana odigrala onoliko koliko joj je bilo potrebno, a sve je krunisala iz dva efektna “izleta” ka golu domaćina. Za prvu pobjedu na Olimpiku nakon pet godina.

U prvom poluvremenu je Lacio imao inicijativu, bio je znatno opasniji, ali je uslijedio hladan tuš u 40. minutu. Kiks našeg Adama Marušića iskoristio je Lautaro Martinez koji je prekinuo slabo dodavanje, obišao golmana i rutinski pogodio. Bio je ovo deveti gol za Argentinca na gostovanjima ove sezone.

>>> Nakon Kamarde, Milan lansirao još jednog tinejdžera

>>> Bolonja može i sa velikima

Ista situacija i na startu drugog dijela. Dvije velike prilike imali su Lacijali, nisu ih iskoristili i stigla je nova kazna u liku Markusa Tirama. Lijepa kombinacija i sigurna završnica francuskog napadača za 13. trijumf Intera u sezoni. Bio je ovo deseti meč u nizu bez poraza za klub iz Milana koji nakon 16 kola izgleda kao najozbiljniji kandidat za titulu u Italiji.

SERIJA A, 16. KOLO

NEDJELJA

Milan – Monca 3:0

Fiorentina – Verona 1:0

Udineze – Sasuolo 2:2

Bolonja – Roma 2:0

Lacio – Inter 0:2

SUBOTA

Leće – Frozinone 2:1

Napoli – Kaljari 2:1

Torino – Empoli 1:0

PONEDJELJAK

20.45h Atalanta – Salernitana

Standings provided by Sofascore