VIDEO Beograd je crno-bijeli: Partizan srušio Zvezdu za jesenju titulu

Foto: IMAGO/Marko Metlas/Pixsell

Dugo očekivani beogradski vječiti derbi donio je veliku borbu, žestoke duele na cijelom terenu, ali i pobjedu Partizana. Crno-bijeli su večeras na svom terenu savladali Crvenu zvezdu 2:1 i osvojili titulu jesenjeg šampiona.

Za razliku od perioda kada je prvobitno trebalo da bude odigran ovaj meč, četa Igora Duljaja bila je u krizi, ali kada je bilo najpotrebnije odigrali su kako je trebalo protiv bezidejne Zvezde i preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Partizan je poveo u smiraj prvog poluvremena, nakon neopreznog starta Milana Rodića, a siguran sa bijele tačke bio je Bibars Natho.

Morali su gosti da krenu u napad u nastavku, ali umjesto njihove inicijative viđen je novi gol na drugoj strani. Gajas Zahid je lijepo proigrao Saldanju, a on rutinski pogodio za novu erupciju na tribinama.

Nije Zvezda više imala šta da kalkuliše, morala je da krene na sve ili ništa, a pet minuta kasnije Šerif Ndiaje je pogodio, ali to je bilo sve. Partizan je napravio pravi zid ispred svog gola, Zvezda je postigla gol, ali je poništen zbog ofsajda Jovana Mijatovića.

Crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić je dobio šansu tek u finišu, kada je u 89. minutu zamijenio Saldanju.

Standings provided by Sofascore
970x250