Milojević se vratio u Zvezdu nakon četiri godine

Vladan Milojević. Foto: Crvena zvezda

Nakon četiri godine Vladan Milojević vratio se na klupu Crvene zvezde.

On je na mjestu trenera naslijedio Baraka Bahara i potpisao ugovor do juna 2026. godine.

“Ja sam neko ko je sa nekih 16 godina došao iz malog mjesta. Zvezda mnogo znači za mene i moju porodicu, mnogo mi je dala. Uvijek je bilo pitanje šta ja i koliko mogu Zvezdi da vratim. Otišao sam u trenutku kada smo napravili dobre rezultate i napravili bodovnu razliku. Zvezda uvijek može na mene da računa. Nije bio ni momenat razmišljanja. Zvezda i u trenerskom kadru ima moje bivše kolege koje su spremne da uvijek pomognu. Dobro me znate, ja sam neko ko vjeruje u rad. Neka obećanja, mislim da je to nezahvalno. Uradiću sve sa svojim stručnim štabom sve do je do nas. Da nastavimo putem kojim je Zvezda krenula. Nadam se da ćemo godinu uspjeti da završimo onako kako dolikuje ambicijama Zvezde”, rekao je Milojević.

Zvezda je završila evropsku avanturu bez ijedne pobjede, a u prvenstvu Srbije je nedavno izgubila derbi od Partizana 2:1 i trenutno drži drugo mjesto s bodom manje od vječitog rivala.

Beogradski klub je pod Milojevićem u više od dvije godine osvojio dvije titule šampiona. Dva puta je igrao Ligu šampiona, pobjeđivao Liverpul i Olimpijakos. U 149 utakmica pod njegovim vođstvom Zvezda je trijumfovala 106 puta, uz 26 remija, 17 poraza i gol-razliku 317 postignutih i 116 primljenih golova.

Postotak njegove uspješnosti na klupi crveno-bijelih je 71,1 odsto.

Standings provided by Sofascore
970x250