Pasković se vratio na mjesto uspjeha

Foto: VK Primorac

Poslije ostavke Zorana Maslovara koju je je podnio na mjesto šefa struke Primorca, uprava kluba je brzo reagovala i pronašla zamjenu.

Na njegovo mjesto sješće klupska legenda, Vjekoslav Pasković, koji je kao igrač sa kotorskim klubom bio šampion Evrope 2009. godine.

„Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Primorca Siniši Kovačeviću na neočekivanom pozivu i na slatke muke na koje me je stavio prije nekih desetak dana. Dobro sam upoznat sa funkcionisanjem kluba i da je nakon 13 godina klub stabilan finansijski, da su svi uslovi obezbijeđeni kako za starije tako i mlađe kategorije. Hrabri činjenica da nakon toliko vremena klub funkcioniše na jedan ovakav način. Nijesam želio da donesem neku ishitrenu odluku, jer su emocije bile pomiješane, ali čast je ponovo biti dio sportskog kolektiva sa kojim sam doživio najljepše trenutke u karijeri“, kazao je Pasković. Dodao je da će svoje dugogodišnje iskustvo i znanje prenijeti na ekipu kako bi se ispunili ciljevi.

Predsjednik kluba, Siniša Kovačević, takođe je govorio na današnjoj pres konferenciji. Ubijeđen je prvi čovjek Primorca da će Pasković iskoristiti pruženu šansu.

,,Igrač koji je bio dio ekipe kada je Primorac osvojio Ligu šampiona, bez njega reprezentacija nije osvojila ni jednu medalju. Siguran sam da će na najbolji mogući način iskoristiti pruženu šansu, prenijeti pobjednički duh na ekipu, ali i donijeti osvježenje ekipi koja je pokazala da može da igra sa evropskim ekipama”, kazao je Kovačević.