Crnogorski rukometni laureati podijelili utiske: “Velika čast i motivacija za budućnost”

Miloš Vujović i Filip Krivokapić. Foto: RSCG

Laureati ovogodišnjih priznanja za najbolje rukometašice i rukometaše Crne Gore podijelili su svoje utiske nakon dodjele nacionalog Saveza, ispred kojeg je sportiste nagradio predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

>>> RSCG uručio nagrade najboljim

MILOŠ VUJOVIĆ (Gumersbah) / najbolji crnogorski rukometaš u inostranstvu

“Jako sam srećan zbog nagrade, koja je moja druga uzastopna i sigurno da je to jedan veliki pokazatelj da sam na pravom putu i da radim odlične stvari za sebe. Što se tiče reprezentacije i predstojećeg Evropskog prvenstva – ekipa je na okupu, vrlo kvalitetno radimo i jedva čekamo da sve to krene. Sjutra igramo sa reprezentacijom Makedonije i nadam se da ćemo taj meč iskoristiti da se što bolje pripremimo za Evropsko prvenstvo i, što je najvažnije, nakon meča ostanemo svi zdravi. Bilo bi sjajno da se ponovi prošlo Evropsko prvenstvo, što je bio istorijski uspjeh za Crnu Goru i stvarno nam je to jedna motivacija. Želimo ponovo da pobjeđujemo. Želimo ponovo da usrećimo naš narod. Mislim da smo na pravom putu i da je ekipa spremna za neki novi poduhvat. Dosta je tu pitanje i sreće, ali se nadam da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo opet ostvariti rezultat koji će za nas biti prihvatljiv”.

Foto: RSCG

IVONA PAVIĆEVIĆ (Budućnost Bemax) / najbolja crnogorska rukometašica u domaćim okvirima

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabrana za najbolju rukometašicu u Crnoj Gori. Smatram da ova nagrada nije samo priznanje za trenutni moj uspjeh, već rezultati kroz godine rada, posvećenosti, truda i ljubavi prema rukometu. Ovo je samo dodatna motivacija da budem još bolja i uspješnija. Želim da se zahvalim svojoj porodici i prijateljima koji su uvijek uz mene i, naravno, Rukometnom savezu koji je izabrao baš mene za najbolju”.

Foto: RSCG

FILIP KRIVOKAPIĆ (Lovćen) / najbolji crnogorski rukometaš u državi

“Koristim priliku da se zahvalim Rukometnom savezu koji mi je dodijelio nagradu za najboljeg igrača u domaćem prvenstvu u protekloj sezoni. Zahvalio bih se saigračima i Rukometnom klubu Lovćen, jer sigurno uz dobar i kvalitetan rad vratili smo titulu, pa je samim tim i došla ova nagrada”.

>>> “Imponuje mi priznanje za najboljeg u Crnoj Gori, stekli smo evropsko iskustvo i sada idemo po duplu krunu”

Foto: RSCG

NINA RAMUSOVIĆ (Rudar) / najbolja mlada crnogorska rukometašica

“Veoma sam srećna što se tiče ove nagrade i što je Rukometni savez odabrao baš mene za najbolju mladu igračicu Crne Gore. Srećna sam zbog ovoga. Ovo je jedna nagrada i velika motivacija za moj dalji rad i uspjeh”.

Foto: RSCG

ILIJA RAFAILOVIĆ (Budvanska rivijera Budva) / najbolji mladi crnogorski rukometaš

“Veoma mi je drago što me je Rukometni savez izabrao za najboljeg mladog igrača godine. Poslije teške povrede, iz koje sam izašao u januaru, uz pomoć mog trenera Dejana Dragnića uspio sam da se vratim u formu i da postignem prikazane rezultate”.

Foto: RSCG

Pivot Crne Gore i članica slovenačkog Krima Tatjana Brnović, koja je proglašena najboljom crnogorskom rukometašicom u inostranstvu, zbog klupskih obaveza nije bila u mogućnosti da prisustvuje uručenju priznanja.

970x250