Očekivan ishod

Foto: ABA league

S obzirom na atmosferu u Topolici moglo se reći da Partizan nije gostovao u Baru, već da je u igrao u nešto manjoj verziji Štark arene. Nije bilo za očekivati da će Mornar crnu seriju prekinuti protiv tima projektovanog za fajnal-for Evrolige, pa i ne iznenađuje pobjeda Beograđana 98:76 u 14. kolu ABA lige.

Oba tima su efikasno otvorila meč, a izabranici Mihaila Pavićevića su bili na samo dva posjeda zaostatka nakon prve dionice.

Oslanjao se crnogorski predstavnik na šut za tri poena, Markus Luis je bio inspirisan, ali je Partizan serijom 9:0 uvećao prednost pred veliki odmor.

U nastavku se igralo u serijama, Mornar je napravio seriju 7:0 i prišao na minus osam najviše zahvaljujući Markusu Vetersu, ali su dobre role Balše Koprivice i Tristana Vukčevića to anulirale, dok su Danilo Anđušić i Džejms Naneli tasirali trijumf crno-bijelih.

Najefikasniji na meču bio je košarkaš Mornara Luis sa 18 postignutih poena, jedan manje imao je Anđušić iz redova Partizana.

Mornar je trinaestim porazom u sezoni zacementirao sebe na poslednjoj poziciji na tabeli, i prvi je kandidat za ispadanje iz elitnog takmičenja.

Naredni meč Barani će odigrati petog januara u Podgorici gdje će gostovati šampionu Crne Gore, ekipi Budućnosti.

Standings provided by Sofascore