“Pozitivna utakmica uprkos porazu”

Foto: Luka Batelic / Pixsell

Najefikasniji igrač Crne Gore u porazu od Hrvatske (29:25) bio je nezaustavljivi Miloš Vujović, koji je postigao osam golova.

>>> Lavovi poklekli u finišu

“Hrvatska je poentirala u samom finišu. Pokazali smo da možemo da igramo vrlo kvalitetno, ali je u posljednjih 10 minuta domaćin bio bolji i iskoristio naše glupe, ishitrene greške. Zadovoljan sam kako je sve funkcionisalo, odbrana je bila vrlo kvalitetna i jaka, ali mislim da nam je u finišu falila brža igra i više golova sa krila. Tako smo mogli da otvorimo njihovu odbranu, koja je bila gusta u sredini. Ostaje nam meč sa Slovenijom, bilo bi jako važno da na Evropsko prvenstvo odemo sa pobjedom zbog samopouzdanja”, ističe lijevo krilo Crne Gore.

Golman Nebojša Simić bio je sjajan na golu sa 16 odbrana…

“Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Sviđa mi se energija na terenu. Ona nas je krasila na prethodna dva prvenstva i danas je bila tu. Dosta smo izrotirali, svi su dobili šansu i borili se. Ljudski je griješiti, a četiri razlike na kraju je nerealan rezultat, jer je sve nagovještavalo da će biti neriješeno ili da će neko pobijediti golom prednosti. Hrvatska je na kraju iskoristila nekoliko naših grešaka, pogađala prazan gol. Ova utakmica je jako pozitivna, iako smo izgubili”, zaključuje Simić.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa Mađarskom (12. januara), Islandom (14. januara) i Srbijom (16. januara). Sve utakmice grupe biće odigrane u Minhenu, a u narednu fazu takmičenja proći će dvije najbolje plasirane reprezentacije.

970x250