NAJBOLJI U EVROPI

Partizan i Zvezda lideri

Photo: IMAGO/Tilo Wiedensohler/IMAGOSPORT/PIXSELL

Tek nas očekuje najzanimljiviji dio sezone u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju. Ekipe se bore za liderske, i plej-of pozicije iz kolo u kolo, a statističari Evrolige uvijek donose određene statističke zanimljivosti u takmičenju.

Na red je došlo da se nakon 21. odigranog kola pogleda ko ima najveću posjećenost u dosadašnjem toku sezone. Nije iznenađujuće da se na čelu liste nalazi Partizan. Ekipu Željka Obradovića prosječno gleda 19.801 gledalac kada igra kao domaći tim u Štark areni. Crvena zvezda je na drugom mjestu sa 18.888 navijača u prosjeku na domaćim utakmicama.

Za njima slijede Žalgiris (14.935), Panatinaikos (14.914), Anadolu Efes (12.079), Olimpijakos (11.323) i Fenerbahče (10.146) prema podacima koje iznosi Evroliga.

Najveći skok u posjećenosti imaju Zvezda i PAO, s tim što je tim Janisa Sferopulosa prethodne sezone domaće utakmice igrao u hali Aleksandar Nikolić.

Uprkos impozantnim brojkama i nevjerovatne promocije košarke, ni Partizan ni Crvena zvezda nemaju sigurno učešće u Evroligi u narednoj sezoni, dok će se po tvrdnjama mnogih jedna totalna nepoznanica u vidu kluba iz Dubaija pridružiti takmičenju sljedeće sezone.

Standings provided by Sofascore