KAKO JE BERLUSKONI GOVORIO O GENIJU

“Opklada koja je uspjela”

Silvio Berluskoni i Dejan Savićević. Foto: AC Milan

Poznato je koliko je Silvio Berluskoni bio važan za Dejana Savićevića u Milanu.

Istorijski gazda kluba iz Lombardije stao je na stranu crnogorskog fudbalera čak i onda kada je trener Fabio Kapelo neshvatljivo želio da ga se riješi. U međuvremenu je italijanski trener progledao, a podgorički as dokazao da je Berluskoni bio u pravu.

Sada su se na Čizmi prisjetili jedne izjave vlasnika Milana.

“Znate, da bismo zadržali Savićevića morali smo da uložimo ogromne napore. Mogli smo da kupimo Alena Bokšića i Romarija za relativno skromnu svotu – pet miliona dolara. To je još jedan dokaz da smo se ozbiljno kladili na Savićevića i uspjeli smo”, rekao je svojevremeno Berluskoni.

Foto: AC Milan

Ostalo je istorija, kao i nadimak Genije.

“Zvali su me Genije jer sam radio stvari koje drugi nikada nisu ni pokušali da urade”, pojasnio je svojevremeno Savićević u jednoj rečenici nadimak koji i do danas više niko nije dobio u fudbalskom svijetu.

Podsjetimo, crnogorska fudbalska legenda odigrala je za Milan 144 utakmice, uz 34 gola, 50 asistencija te tri osvojena Skudeta, tri italijanska Superkupa, jednu Ligu šampiona i evropski Superkup. Međutim, njegove nezaboravne predstave puno su više od pukih brojki, koje danas dominiraju svjetskim sportom, a time i fudbalom.

Driblinzi i nevjerovatna lakoća igranja izluđivali su suparnike, a istovremeno u delirijum bacali navijače Milana, što se i danas često prepričava na San Siru.

970x250