U SOKOLOVOM JATU: Crnogorski vezisti buše mreže u Litvaniji!

Miličković je postigao dva gola u trijumfu Žalgirisa, FOTO: Lob sport
Miličković je postigao dva gola u trijumfu Žalgirisa, FOTO: Lob sport

GOLMANI

Milan Mijatović (Al Adalh, Saudijska Arabija)Već smo pisali o njegovoj sjajnoj intervenciji u važnoj pobjedi u borbi za opstanak .

Lazar Carević (Vojvodina, Srbija) – Sačuvao mrežu u važnoj pobjedi nad Voždovcem 2:0. Novosađani se bore za Evropu, konkurent im je Partizan.

Bojan Zogović (Vlaznija, Albanija) – U teškom porazu od Egnatije četiri puta vadio loptu iz mreže – 0:4.

Filip Đukić (Hvidovre, Danska) – Treći put zaredom sačuvao mrežu. Velika pobjeda u gostima, rival je bio Sonderijske (0:3) i krupan korak ke eliti.

ODBRANA

Adam Marušić (Lacio, Italija) – Igrao do 85. minuta u derbiju protiv Intera. Lacio vodio 1:0, a onda biva poražen ubjedljivo 3:1.

Igor Vujačić (Partizan, Srbija) – U važnoj pobjedi svog tima nad TSC-om u gostima stigao da se upiše u asistente (1:3). Odigrao cijeli meč.

Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan) – Igrao 84 minuta i izborio plasman u četvrtfinale Kupa pobjedom od 2:0.

Risto Radunović (FCSB Steaua, Rumunija) – Uz lijevu aut liniju standardno dobar. FCSB poručio da šampionska trka nije gotova i pobijedio Krajovu u gostima – 1:2. Naš reprezentativac odigrao cijeli meč.

Marko Vukčević (UTA Arad, Rumunija) – Novi poraz za brigu. Igrao cijeli meč, ali Kluž je slavio 1:0.

Marko Roganović (Laći, Albanija) – Bez greške odradio posao u trijumfu nad Bilisom 0:2. Laći i Roganović vjeruju u Evropu!

Ilija Martinović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – Igra u veoma dobroj formi i isprofilisao se kao glavni defanzivac Sarajeva. Za njega 90 minuta u pobjedi nad Širokim Brijegom 2:1.

Mitar Ćuković (Velež, Bosna i Heregovina) – Jedan od boljih u timu čuvenog mostarskog kluba. Odigrao cijeli meč u trijumfu nad banjalučkim Borcem 2:0.

Stefan Milić (Septemvri Sofija, Bugarska) – Za njega sat vremena igre, ali novi poraz! Slavija iz Sofije slavila je u gostima 1:2.

Momčilo Raspopović (Gorica, Hrvatska) – U jako zanimljivoj utakmici protiv zagrebačke Lokomotive jedan od boljih na terenu – 2:2.

Nemanja Cavnić (Koge, Danska) – Kad je bivši štoper Zete na terenu, Koge ne prima gol, već slavi nad Amagerom 1:0. Opstanak je obezbijeđen.

Saša Balić (Dinamo Batumi, Gruzija) – U goleadi protiv Saburtala (3:3) odigrao cijeli meč i zaradio žuti karton.

Meldin Drešković (Debrecin, Mađarska) – U dobroj je formi! 90 minuta i trijumf nad Ferhvarom uz žuti karton – bilo je 2:0.

Andrija Krivokapić (Džiugas, Litvanija) – Ekipa je tik prije posljednjeg sudijskoj zvižduka pogodila mrežu i izbjegla poraz od Dainave 2:2. Igrao cijeli meč.

Momčilo Rašo (Balzan, Malta) – U goleadi protiv Hiberenijansa odigrao cijeli meč i radovao se pobjedi 3:2.

Nemanja Mijušković (Legnica, Poljska) – Komadant je odbrane svog tima. Igrao cijeli meč u remiju sa Krakovijom 2:2.

Boris Kopitović (Javor, Srbija) – Igrao do kraja u porazu od Spartaka – 3:2. Predstoji teška borba za opstanak.

Marko Bugarin (Spartak Subotica, Srbija) – Prvo 45 minuta u trijumfu protiv Javora (3:2), a zatim 90 u pobjedi nad Kolubarom 0:3. Mora biti zadovoljan.

Zvonko Ceklić (Mihalovce, Slovačka) – U porazu od Skalice (3:2) proveo je na terenu 19 minuta.

Luka Uskoković (Maribor, Slovenija) – Igrao 67 minuta i dobio žuti karton u porazu od Celjea 3:1.

Emrah Klimenta (Okland Ruts, SAD) – Za njega 81 minut u remiju bez golova protiv Majamija.

VEZNI RED

Marko Bakić (OFI, Grčka) – Odlaskom na Krit napravio je možda i najbolji potez u dosadašnjoj karijeri. Nezamjenjiv je u veznom redu, a u prilog mu idu i fantastični rezultati tima. Pobjeda nad Atromitosom u gostima 2:3. Igrao 75 minuta i dobio žuti karton.

Aleksandar Boljević (Hapoel Tel Aviv, Izrael) – Odigrao je 68 minuta u trijumf nad Sakhinom 0:1. Boljević i drugovi ne bi trebali da brinu za opstanak.

Vladan Bubanja (Lokomotiva, Hrvatska) – Zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv Gorice – duel je završen bez pobjednika 2:2.

Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska) – Imao je tri solidne prilike da zatrese mrežu. Opet Kišvarda nije pobijedila, već je osvojila bod u duelu sa Honvedom 2:2. Camaj zamijenjen u 76. minutu

Sead Hakšabanović (Seltik, Škotska) – Dobio je šansu u “Old Firm” derbiju. Igrao je od 66. minuta i na kraju radovao se pobjedi (0:1) i plasmanu u finale Kupa.

Vladimir Jovović (Jablonec, Češka) – Agilni krilni fudbaler igrao 63 minuta u porazu od Bohemijansa 4:1. Jablonec je igrao veoma slabo u aprilu.

Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska) – Defanzivni vezista iz Nikšića odigrao cijeli meč u pobjedi nad MOL Fehervarom 2:0. Dobio i žuti karton.

Miloš Raičković (Aktobe, Kazahstan) – Elimisan iz osmine finala Kupa nakon što je Aktobe slabio šutirao jedanaesterce od Atiraua. Pogodio sa bijele tačke u penal seriji. Igrao od 83. minuta.

Omar Sijarić (Aue, Njemačka) – Zamijenjen u samom finišu utakmice protiv Viktorije iz Kelna. Aue u 82. minutu izbjegao poraz (1:1).

Kristijan Vulaj (Vlaznija, Albanija) – Ništa nije mogao da promijeni za 12 minuta koliko je igrao u teškom porazu od Egnatije – 4:0.

Milan Vukotić (Zrinjski, BiH) – Odigrao posljednjih desetak minuta u trijumfu nad Posušjem 0:2. Nova titula za Zrinjski, već osma.

Deni Hočko (Pafos, Kipar) – Bio na terenu do posljednjeg sudijskog zvižduka u derbiju i na kraju porazu od Arisa iz Limasola 2:1. Trener mu je čuveni Mičel Salgado.

Stefan Vukčević (Enozis, Kipar) – Nažalost, ekipa definitivno ispada iz elite. Igrao 25 minuta u porazu od Karimotise 0:1.

Dušan Lagator (Debrecin, Mađarska) – Dobro odradio posao u centralnom dijelu tima uz Stefana Lončara. Odigrao cijeli meč u trijumfu nad MOL Fehervarom 2:0.

Bojan Sanković (ZTE, Mađarska) – Dobar u trijumfu nad Mežokovešdom 2:1. Igrao cijelu utakmicu.

Goran Milojko (Kaisar, Kazahstan) – Pretrpio eliminaciju iz Kupa od Astane (2:0). Inače je nezamjenjiv u veznom redu. Odigrao je deset utakmica zaredom po 90 minuta.

Edvin Kuč (Balkani, Kosovo) – Bez kapitena ne može da se zamisli ekipa Balkanija. Ipak, samo 1:1 protiv Dukađinija što znači da je sada Drita prva na tabeli!

Marko Miličković (Žalgiris, Litvanija) – Tako to rade kvalitetni igrači! Ušao u 60. minutu i onda golovima riješio pitanje pobjednika protiv Bange (0:2). Prvo pogodio sa bijele tačke, a onda u 83. minutu stavio tačku na meč! Zahvaljujući njegovim golovima Žalgiris je vezao četvrtu pobjedu i sada je treći na tabeli.

Jovan Čađenović (Panevezis, Litvanija) – Majstorski je izveo penal u sudijskoj nadoknadi i otklonio sve dileme oko pobjednika u duelu sa Riteraijem 3:1. Drugi gol ove sezone, Panevežis je ostao na vrhu tabele i ima pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Nikola Braunović (Balzan, Malta) – Odigrao 120 minuta u pobjedi nad Hibernijansom (2:3) i dobio žuti karton.

Nikola Vukčević (Al Ahli, Katar) – Bio je akter meča i teškog poraza od Al Salije 0:4. Ekipa koju trenira naš Nebojša Jovović ranije je obezbijedila opstanak.

Zaim Divanović (Ahmat, Rusija) – Dobio šansu u vrlo kompetitivnom takmičenju kao što je Premijer liga Rusije. Odigrao 25 minuta u porazu od moskovskog CSKA 3:1.

Janko Tumbasević (Spartak Subotica, Srbija) – Djeluje odlično i u 38. godini. Ubjedljiva pobjeda Subotičana nad Kolubarom 3:0. Odigrao 78 minuta.

Nikša Vujanović (Voždovac, Srbija) – Bivši fudbaler Rudara odigrao je 54 minuta u porazu svog tima od Vojvodine 2:0.

Nemanja Nikolić (Kolubara) – Bivši reprezentativac igrao je cijeli meč protiv Spartaka. Težak poraz 3:0.

NAPAD

Nikola Krstović (Dunajska streda, Slovačka) – I nakon reprezentativnog okupljanja imao je problema sa povredom, pa se još čeka na njegov gol. Igrao je 90 minuta protiv Podbrezove, ali Dunajska streda gubi dah u šampionskoj trci – poraz 2:0.

Meris Skenderović (Minhen 1860, Njemačka) – Za njega sat vremena u porazu na gostovanju Sarbrikenu 2:0.

Dušan Bakić (Dinamo Minsk, Bjelorusija) – Proveo je na terenu 37 minuta. Neočekivan poraz od Nemana 1:0.

Nikola Vujnović (Gorica, Hrvatska) – Izborio se za ulogu prvotimca i odigrao kompletan susret u uzbudljivom remiju protiv Lokomotive 2:2.

Bojan Kaljević (Balzan, Malta) – Promašio je penal u utakmici protiv Hibernijansa, ali sa na njegovu sreću to nije odrazilo na rezultat – pobjeda 3:2.

Luka Đorđević (Soči, Rusija) – Zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv moskovskog Torpeda – Soči pobijedio 3:1.

Marko Rakonjac (Crvena Zvezda, Srbija) – Svaki minut maksimalno koristi. Odigrao 70 minuta i postigao gol protiv svog bivšeg kluba – Zvezda razbila na Marakani Čukarički 4:0. Ovo mu je bio četvrti prvenstveni gol.

Ivan Vukčević (Vojvodina, Srbija) – Odigrao posljednjih pet minuta protiv Voždovca. Novosađani slavili 2:0.

Uroš Đuranović (Kolubara, Srbija) – Utopio se u sivilo ekipe protiv subotičkog Spartaka. Igrao 73 minuta, poraz od 3:0 koji će pokušati što prije da zaboravi.

Bojica Nikčević (Novi Pazar, Srbija) – Pazarci su potpuno ispali iz forme. Poraz kod kuće od Radničkog 1:0. Odigrao cijeli meč.

Matija Krivokapić (Mihalovce, Slovačka) – Eks napadač Podgorice igrao je 19 minuta u porazu od Skalice 3:2.

Viktor Đukanović (Hamarbi, Švedska) – Nastavlja da rešeta mreže! Samo što ovoga puta Hamarbi nije pobijedio, već je poražen na gostovanju Malmeu 4:2. Četiri utakmice i tri pogotka u dosadašnjem toku prvenstva.

970x250