Revanši polufinala Kupa: Arsenal i Sutjeska imaju po dva gola prednosti

Konačna bitka za finale - Andrej Bajović i Novica Eraković u duelu. Foto: FSCG

Revanš utakmice polufinala Kupa Crne Gore igraju se u srijedu. Od 16:30 Arsenal u Donjoj Sutvari dočekuje Iskru, a od 18:00 se na DG Areni u Donjoj Gorici sastaju Dečić i Sutjeska.

Prve utakmice odigrane su 19. aprila. Tivćani su slavili u Danilovgradu 1:3 i napravili ogroman korak prema premijernom finalu, a time i istorijskom uspjehu kluba. Ivan Bulatović sa dva i Jasmin Muhović s jednim golom približili su svoj tim finalu, dok je pogodak nade za Iskru, koja takođe sanja prvo finale, potpisao Petar Pavlićević.

Arsenal je četiri puta ove sezone bio bolji od Iskre – 2:3, 3:0, 0:1, 1:3 (Kup), uz nedavni trijumf danilovgradskog sastava i to preokretom 2:3 na Trening kampu FSCG-a.

Sa druge strane, Sutjeska je prije 14 dana kraj Bistrice istim rezultatom 3:1 bila bolja od Dečića. Vuk Striković, Tajron Konrad iz penala i Igor Pajović izgradili su prednost Nikšićana, dok je gol za Tuzane postigao Ilir Camaj.

Potpuni naš fokus je na revanšu protiv Dečića. Dobro poznajemo suparnika i tu nema tajni. Imamo pozitivan rezultat, ali nam to ništa ne garantuje. Ne smijemo razmišljati da smo završili posao, jer bi nas to opuštanje moglo skupo koštati. Zato od starta moramo da budemo agresivni i da šanse koje stvorimo realizujemo. Ako budemo na visini zadataka vjerujem da ćemo se plasirati u finale“, jasan je trener Sutjeske Nenad Brnović, čiji je sastav prvi favorit za trofej.

Sutjeska je jednom osvojila Kup Crne Gore i to 2017. kada je u finalu savladala Grbalj 1:0, golom Miljana Vlaisavljevića. Dečić je posljednje dvije sezone stizao do finala takmičenja, ali je oba puta pod Goricom izgubio od Budućnosti 3:1 i 1:0.

Tim iz grada pod Trebjesom ove sezone je u neporažen protiv ponosa Malesije, uz pobjede 3:0, 1:2, remi 1:1 i pomenuti trijumf u Kupu 3:1.

Istovremeno, Sutjeska je trenutno druga u prvenstva, uz tri boda manje od vodeće Budućnosti na četiri kola prije kraja prvenstva. Dečić zajedno sa Arsenalom i Jedinstvom dijeli treće mjesto, dok je Iskra posljednja s tri boda manje od zone baraža, odnosno šest bodova od zone spasa.

970x250