KUP CRNE GORE ZA KOŠARKAŠE

Teodo se borio, SC Derbi na suvi kvalitet do polufinala

Foto: Boka Sol

Saznali smo i trećeg učesnika polufinala Kupa Crne Gore za košarkaše. SC Derbi je u uzbudljivom meču savladao domaćina turnira, ekipu Teoda – 82:73.

U polufinalu ih čeka ekipa Primorja – sjutra od 18 časova.

Na početku utakmica je bila veoma izjednačena. Podgoričani su došli do vođstva, ali ni u jednom momentu prednost nije išla preko pet poena koliko je bilo na minut do kraja prve dionice (27:22). Na isteku prvih 10 minuta igre Teodo je smanjio na 27:24.

Foto: Boka Sol

Bolji ulazak u drugu dionicu imao je SC Derbi pa su sa klupe Teoda zatražili tajmaut. Domaćin se probudio i vratio na dva poena zaostatka – 31:29, pa su natjerali i Dejana Jakaru da zatraži minut odmora. Kvalitet Studenata dolazi do izražaja u tim momentima. Na minut do kraja prvog dijela igre dolaze do dvocifrene prednosti po prvi put na meču (42:32), dok su na veliki odmor otišli sa +9 (44:35).

U prvih tri i po minut drugog poluvremena SC Derbi je održavao prednost sa poluvremena. Teodo u tim momentima pokazuje karakter – serijom 7:0 vraćaju se skoro u egal (51:49). Studenti su makar malo uspjeli da odbiju ovaj nalet do kraja treće dionice i u posljednju četvrtinu uđu sa vođstvom od 61:54.

SC Derbi je tek u posljednjoj dionici uspio da slomi otpor domaćina, odlijepi se na dvocifrenu razliku koju je do kraja rutinski sačuvao.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Zoran Vučeljić sa 15 poena. Emir Hadžibegović je dodao 12, dok su dvocifreni bili još Mateo Drežnjak sa 11, Igor Drobnjak i Luka Bogavac sa po 10 poena.

Kod Teoda meč je kao najefikasniji završio Tarik Entoni Kul sa 16 poena. Po 11 su ubacili Petar Kusovac i Nikola Tadić dok je dvocifren bio još Vladan Kaluđerović sa 10 poena.

>>> Budućnost umalo ispustila 16 razlike

>>> Primorje lako do polufinala

RASPORED 1/4 FINALA KUPA (utorak)

Primorje – Šušanj 118:72

Sutjeska – Budućnost 70:57

SC Derbi – Teodo 82:73

20:30 Podgorica – Mornar