LIGA EVROPE

Janković povukao Karabag ka velikoj pobjedi, Milan rutinirao Ren

Foto: Twitter/FK Qarabag

Veliki trijumf u Portugalu ostvarili su fudbaleri Karabaga protiv Brage – 4:2.

Ka pobjedi ih je povukao crnogorski reprezentativac, Marko Janković, koji je u 21. minutu bio siguran sa penala te doveo svoj tim do prednosti.

>>> VIDEO Mirnoća i preciznost Jankovića za vođstvo Karabaga

Ipak, do poluvremena domaćin je uspio da se probudi i preko Simona Banze uzvrati udarac te poravna na 1:1. Velika gužva se stvorila u petercu Karabaga, a ofanzivac Brage najbolje je odreagovao.

U drugom poluvremenu potop domaćina. Samo devet minuta igre trebalo je Karabagu da povrate prednost. Poslije slobodnog udarca lopta se uz mnogo sreće odbila do Abdelaha Zubira koji je neočekivano izašao sam pred golmana Mateusa i rutinski poslao loptu u mrežu.

Uraganski nalet azerbejdžanskog predstavnika nastavio se 11 minuta kasnije. Upravo Zubir je povukao kontru, asistirao Žuninju koji pogađa za 3:1. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali poslije VAR intervencije utvrđeno je da nedozvoljene pozicije nije bilo.

Završni udarac Bragi stigao je u 69. minutu. Janković je presingom oduzeo loptu na sredini terena, proslijedio je do Torala Bajramova koji centrira po zemlji, a svoju savršenu noć kompletirao je Zubir.

Braga je do kraja smanjila na 4:2 iz penala koji je realizovao Žoao Mutinjo.

Janković je odigrao cijeli meč, dok drugi crnogorski fudbaler koji nastupa za Karabag, Marko Vešović, nije igrao ovaj meč zbog crvenog kartona koji je dobio u posljednjem meču grupne faze protiv Hakena.

U Milanu najbolji crnogorski sudija, Nikola Dabanović, prisustvovao je ubjedljivoj pobjedi Rosonera nad Renom – 3:0.

Izdržali su Francuzi pola sata na San Siru, a onda ih je otključao Ruben Loftus-Čik. Alesandro Florenci je centrirao, a engleski fudbaler je preciznim udarcem glavom poslao loptu iza leđa Stiva Mandande.

Za osam minuta drugog poluvremena sedmostruki prvak Evrope riješio je pitanje pobjednika, a moguće i putnika u osminu finala. Nakon 120 sekundi igre u drugom dijelu bilo je 2:0. Teo Ernandez je izveo korner na prvu stativu, Simon Kjer je pokušao glavom, Mandanda uspio da odbije, a na pravom mjestu je ponovo bio Loftus-Čik.

Trijumf Milana u 53. minutu potvrdio je Rafael Leao. Teo Ernandez je oduzeo loptu, odigrao dupli pas sa Leaom koji je na kraju akcije zatresao mrežu francuskog tima.

SEMAFOR

Milan – Ren 3:0

Loftus-Čik 32, 48, Leao 53

Benfika – Tuluz 2:1

Di Marija 68 (p), 90+8 (p) – Desler 75

Braga – Karabag 2:4

Banza 44, Mutinjo 90+1 (p) – Janković 21 (p), Zubir 54, 69, Žuninjo 65

Lans – Frajburg 0:0

Fejnord – Roma 1:1

Paišao 45+1 – Lukaku 67

Galatasaraj – Sparta Prag 3:2

Demirbaj 19, Krejči 61 (AG), Ikardi 90+1 – Presijado 47, Kuhta 65

Šahtjor Donjeck – Olimpik Marsej 2:2

Matvijenko 68, Eguinaldo 90+3 – Obamejang 64, Ndiaje 90

Jang Bojs – Sporting 1:3

Ugrinić 42 – Amenda 31 (AG), Đokereš 41 (p), Inasio 48.

970x250