NBA

VIDEO Rezerve Memfisa bolje od Janisa i Lilarda, Klej zamijenio Stefa

Foto: USA Today Sports/Pixsell

Svega tri meča odigrano je u najjačoj ligi na svijetu u noći između četvrtka i petka. Pravo negativno iznenađenje priredili su košarkaši Milvokija koji su izgubili od Memfisa – 113:110.

Ako se zna da su Grizliji do prije dva dana bili u seriji od devet vezanih poraza, te da na ovom meču glavnih zvijezda Dža Morenta, Dezmonda Bejna, Markusa Smarta, Dežerena Džeksona onda je jasno koliko je iznenađenje što Janis Adetokumba, Demijan Lilard i ostali nisu uspjeli da stignu do pobjede.

Janis je meč završio sa 35 poena, 12 asistencija i četiri skoka. Upisao je Lilard 24 poena, ali je promašio čak deset trojki iz 13 pokušaja, uključujući i onu u posljednjoj sekundi za prolaz.

Na drugoj strani su se istakli Zairi Vilijams i Gregori Džekson koji su meč završio sa po 27 poena.

Oborio je Stefon Kari brojne rekorde kada su u pitanju trojke, ali je sinoć na gostovanju Juti imao slabo šutersko veče. Ubacio je svega dvije trojke, imao 16 poena i deset asistencija, ali su njegovi saigrači bili raspoloženi pa su Ratnici slavili 140:137.

Stefa je sinoć zamijenio njegov “Spleš brat” Klej Tompson koji je sakupio 35 poena (sedam trojki), dok je odličan bio i Drejmond Grin sa 23 poena.

Četvrtu vezanu pobjedu upisala je Minesota koja se poigravala sa Portlandom koji je upisao šesti vezani poraz – 128:91. Entoni Edvards je sa 34 poena nosio Vulvse do pobjede, dok je Karl Entoni Tauns ubacio 23 uz osam skokova. Bolji od ostalih na drugoj strani bio je Džerami Grant sa 20 poena.

SEMAFOR

Memfis – Milvoki 113:110

Juta – Golden Stejt 137:140

Portland – Minesota 91:128

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore