Španci tvrde da je gotovo: Belingem je hit ljetnje transfer pijace

Belingem je spreman za transfer bum, FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Real Madrid je pred finalizacijom potpisivanja Džuda Belingema za sljedeću sezonu, tvrdi uvijek dobro obaviještena Marka!

Poslije višemjesečne borbe “kraljevski klub” ostao je sam u trci za igračem koga su željeli, prije svih, Liverpul i Mančester siti. Englezi su nudili mnogo više novca, ali fudbaler je zainteresovan da igra u Madridu, pa su se “redsi” i “građani” povukli iz trke.

Marka piše da Real u niti jednom trenutku nije spuštao gard u transfer strategiji koju je započeo prije godinu, a sada je kulminirala načelnim dogovorom po kojem će Englez 30. juna postati fudbaler Madriđana – očekuje se da ugovor bude potpisan do 2029. godine.

Borusija Dortmund je već svjesna da će mlada engleska zvijezda ovog ljeta napustiti Signal Iduna Park, pa njemački velikan uveliko razgovara sa čelnicima Reala oko iznosa transfera. Bild prenosi da Dortmund traži 140 miliona eura, ali i da bi klubovi mogli “da se nađu” na između 100 i 120 miliona.

19-godišnjem Belingemu se naime sviđa kako se Real ophodi prema mladim igračima, prije svih Čuameniju i Kamavingi koji sve više dobijaju šansu, ali i činjenica da “kraljevski klub” u posljednjoj deceniji dominira Ligom šampiona čiji trofej sanja svaki igrač.

Belingem je u Borusiju stigao 2020. godine iz Birmingema za 25 miliona eura, što samo potvrđuje koliko je moćna skauting služba “milionera” koji će ga prodati Realu praktično četiri do pet puta skuplje.

Njemački mediji tvrde da je za zvaničnu potvrdu potrebno sačekati kraj Bundeslige, prvenstva koje Borusija može da osvoji nakon deset godina. Belingem i drugovi imaju bod manje od Bajern Minhena, a preostale su još četiri runde. Sa 11 golova i sedam asistencija, Belingem je pokretačka mašina Borusije u kojoj želi da ostavi istorijski pečat.

970x250