MILINKOVIĆ POSLIJE DEBAKLA

“Vrlo neprijatna situacija, moramo dobro da razmislimo”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Teška noć za sve kojima je Fudbalski klub Budućnost u srcu. Plavo-bijeli su na svom terenu poraženi od Jezera (1:0) u 22. kolu 1. CFL te tako prepustili Dečiću prvo mjesto na tabeli.

Kriza je evidentna. Od početka druge polusezone aktuelni šampion Crne Gore osvojio je samo jedan bod u tri meča – remi sa Dečićem (2:2) i porazi od Rudara (3:0) i Jezera (1:0).

Svjestan je da situacija nije dobra i trener Budućnosti, Mladen Milinković.

Kad Budućnost ne dobije dvije utakmice, to je već ozbiljna situacija, pogotovo što su te dvije utakmice uzastopne. Samo bod u tri meča, a dva smo igrali kod kuće, početak kakav ni u najcrnjim snovima nismo mogli da zamislimo. Vrlo neprijatna situacija, moramo dobro da razmislimo i što prije nađemo rješenje da se izvučemo iz ove situacije“, započeo je šef struke plavo-bijelih.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Čestitao je Jezeru na pobjedi koja je, kako kaže, bila zaslužena.

Čestitao bih Jezeru na pobjedi koju su u neku ruku zaslužili. Jeste da su jednu jedinu šansu pretvorili u gol, ali to je fudbal, fudbal se igra za golove. Mi nismo iskoristili prvo poluvrijeme da postignemo nekoliko golova i sigurno da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Nažalost, u drugom poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa i dobili ništa, što je najgore“.

Smatra da njegovi igrači nisu zaboravili da igraju fudbal, ali sloga unutar ekipe se mora zadržati kako bi tim pokazao drugo lice.

Igračima sam rekao da nisu mogli da zaborave da igraju fudbal preko noći. Momenat jeste loš za sve, noge su se svezale u drugom poluvremenu, nismo mogli da nađemo put makar do jednog gola i da izvučemo bod. Najvažnije da zadržimo slogu u ekipi i pokažemo drugo lice prije svega što se rezultata tiče. Ja mislim i vjerujem da ćemo sa ovakvim igračima sa kojim raspolažemo na kraju biti prvi, ali jednostavno nemamo pravo na ovakve greške“, zaključio je Milinković.

Raspored ne ide na ruku plavo-bijelih. U narednom kolu, trećeg marta, gostuju ekipi Sutjeske u velikom crnogorskom derbiju.

Standings provided by Sofascore
970x250