MLADEN MILINKOVIĆ

“Treba nam reakcija – tri boda”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Nakon prepuštanja Dečiću prvog mjesta CFL-a, Budućnost sjutra od 17:30 u Nikšiću igra najveći crnogorski fudbalski derbi sa Sutjeskom u 23. kolu.

Delikatan trenutak za aktuelnog šampiona, koji ima imperativ pozitivnog rezultata, odnosno – pobjede.

“Očekivanja su najveća moguća, pred nama je veoma značajna utakmica. Želimo da napravimo dobar rezultat, jer poslije tri prve utakmice nismo zadovoljni. Nije dobar momenat u kom se nalazimo, a ni Sutjeska nije protivnik protiv kojeg možete da se vadite. Ipak, motiva ne smije da fali, želimo tri boda”, jasan je trener Mladen Milinković.

>>> VIDEO “Milion razloga da dođeš i nijedan da se ne pojaviš”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Četvrta Sutjeska ima osam bodova manje od drugoplasirane Budućnosti uoči megdana pod Trebjesom.

“Sutjeska je promijenila trenera i nekoliko igrača, ali je zadržala kostur tima iz prošle godine. Kvalitet Nikšićana ne oslikava stanje na tabeli, zaslužuju više i sigurno da će to pokušati da urade protiv nas. Derbi je uvijek nešto novo, odlučivaće detalji i nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo mi biti uspješniji”, naglašava Milinković.

>>> Milinković preživio Nadzorni odbor – Sutjeska mu kroji sudbinu

Strateg Budućnosti je pod pritiskom i utakmica u gradu piva, čelika i panka za njega predstavlja prekretnicu.

“Treba nam reakcija, jer nam jednostavno svaki naredni neuspjeh otežava situaciju. Svjesni smo momenta u kojem se nalazimo, ali imamo kvalitet i iskustvo da se nosimo s pritiskom”, zaključuje Milinković.

Standings provided by Sofascore