DRUGA LIGA

Majstorije Počeka, pauza nije škodila Komiji

Foto: FSCG

Nakon skoro tri mjeseca ponovo se zakotrljala lopta na crnogorskim drugoligaškim terenima.

Bokelj i Otrant Olimpik su ostali poravnati na vrhu tabele, pošto su opravdali uloge favorita na gostovanjima na Starom aerodromu i Golubovcima.

Kotorani su slavili u gostima prvi put od 5. novembra protiv Lovćena (0:3).

Utakmicu na terenu Trening kampu FSCG na Starom aerodromu obilježio je Igor Poček sa dva prelijepa gola i asistencijom. Nikšićanin je u 30. minutu načeo nominalnog domaćina tako što je iz slobodnog udarca sa lijevog ćoška šesnaesterca pogodio bliži donji ugao. Zatim je u 44. minutu ponovo izveo slobodni udarac, lopta mu se vratila od živog zida nakon čega je prebacio na dva metra od gola, do Marka Bojovića, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Najljepši momenat na utakmici viđen je u 75. minutu, kada je Poček iskosa sa 13 metara majstorski lobovao Vuka Vujovića za konačnih 0:3.

Detalj sa meča Lovćena i Bokelja (Foto: FSCG)

Treba napomenuti da je najstariji crnogorski klub od 42. minuta igrao sa igračem manje, pošto je crveni karton zaradio Matija Pejović.

Mnogo teže je do tri boda došao Otrant Olimpik, pogotkom rezerviste Miloša Krkotića u 88. minutu utakmice sa Internacionalom na stadionu Zete, gdje je nekadašnji povremeni reprezentativac Crne Gore i počeo karijeru. Interesantno je da su Ulcinjani slavili u sva tri duela sa Interom, ali sva tri puta minimalnim rezultatom. Dva puta je bilo 1:0 i jednom 2:1.

Podgorica posustaje. Tim iz Lješkopolja vezao je treći meč bez pobjede na gostovanju Igalu (1:1).

Prvi strijela Druge lige, Takeru Komija je u 42. minutu svojim 16. golom u sezoni doveo goste u vođstvo, ali ih je šokirao Boško Borovnica u sudijskoj nadoknadi vremena.

“Fenjeraš”, Berane, iznenadilo je četvrtoplasirani Grbalj – 0:2.

Gosti su poveli golom Vasilija Osmajlića u 17. minutu. Konačan rezultat postavio je Vuk Vulević u 66. minutu iz jedanaesterca.

Važan trijumf u borbi za opstanak upisala je Iskra protiv Koma – 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Aleksa Karadžić glavom, na centaršut Anđelka Bokana u 57. minutu. Danilovgrađani su vezali šesti meč bez poraza na stadionu “Braće Velašević”, dok su Zlatičani pretrpjeli prvi poraz nakon četiri utakmice.

REZULTATI

Grbalj – Berane 0:2 (0:1)

Osmajlić 17, Vulević 66p

Lovćen – Bokelj 0:3 (0:1)

Poček 30, 75 – Bojović 44,

Internacional – Otrant Olimpik 0:1 (0:0)

Krkotić 88

Igalo – Podgorica 1:1 (0:1)

Borovnica 90+1 – Komija 42

Iskra – Kom 1:0 (0:0)

Karadžić 57

Standings provided by Sofascore
970x250