1. CFL/23. KOLO

Tradicionalni derbi u centru pažnje

Detalj sa prethodnog derbija pod Goricom, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić
Detalj sa prethodnog derbija pod Goricom, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Utakmicama 23. kola danas se nastavlja 1. CFL. Svi ostali mečevi će biti u sjenci tradicionalnog derbija između Sutjeske i Budućnosti (17.30 sati).

Meč na stadionu kraj Bistrice oba rivala dočekuju na pozicijama ispod očekivanih. Aktuleni prvak Budućnost na koti 2, dok su Nikšićani četvrti.

>>> “Na pobjedu u derbiju”

Ne mogu se ni jedni ni drugi pohvaliti dobrom formom. Sutjeska je ubilježila samo bod u prva dva proljećna kola, da bi tek u prošloj rundi upisala prvu pobjedu, i to minimalnu, na gostovanju Jedinstvu.

Sutjeska je udaljena dva boda od mjesta koje vodi u Evropi, a pred derbi je muči i tradicija. Fudbaleri sa stadiona kraj Bistrice 11 utakmica u nizu nisu pobijedili najvećeg rivala, uz sedam poraza i četiri remija. Poslednji put Sutjeska je na svom stadionu savladala Budućnost 11. novembra 2021. kada je bilo 1:0 golom Marka Vučića iz penala u 78. minutu.

>>> “Treba nam reakcija – tri boda”

Budućnost takođe nema izbora. U gradu pod Trebjesom mora ići na sva tri boda kako im Dečić ne bi odmakao na vrhu tabele. Podgoričani su u prva tri kola drugog dijela šampionata osvojili samo jedan bod! Nedopustivo za šampionski sastav.

Na predstavu u derbiju će svakako uticati i stanje terena u Nikšiću, a isto važi i za ostale utakmice.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Sutjeska i Budućnost će derbijem zatvoriti 23. kolo, koje će biti otvoreno derbijem začelja.

Rudar će dočekati Mladost Lob.bet od 14 časova. Plevljaci su neočekivanom pobjedom nad ekipom Budućnosti u pretprošlom kolu u remijem na gostovanju Petrovcu zaobišli tim iz Donje Gorice na tabeli. Mladost već tri meča ne zna za trijumf i novi poraz bi mogao biti najava povatka u Drugu ligu nakon samo jedne godine u elitnom rangu crnogorskog fudbala.

U istom tereminu Jezero će na Gradskom stadionu u Beranama dočekati Petrovac sa željom da se nakon pobjede pod Goricom novim trijumfom uključi u borbu za Evropu.

Od 15 časova igraju Arsenal i Jedinstvo

Tivćani će pokušati da prekinu niz od četiri meča bez pobjede nad Bjelopoljcima i dodatno im odmaknu na tabeli.

Dečić se četiri dana nakon što ih je štoper Mladosti Zvonko Ceklićpogurao” do pobjede vraća na DG arenu, gdje će od 15.30 časova ugostiti Mornar.

Oba tima ne znaju za poraz u drugom dijelu sezone, a utakmica svakako ima veći značaj za Tuzane koji bi u slučaju trijumfa i neuspjeha Budućnosti u Nikšiću mogli da odmaknu pet bodova od šampiona.

SATNICA

14.00h Rudar – Mladost Lob.Bet

14.00h Jezero – Petrovac

15.00h Arsenal – Jedinstvo

15.30h Dečić – Mornar

17.30h Sutjeska – Budućnost

Standings provided by Sofascore