1. CFL / 23. KOLO

Tri crvena kartona, Mornar zakuvao šampionsku trku

Foto: FSCG

Nakon komičnog pogotka i sklanjanja nogu štopera Mladosti u prethodnom kolu, ni danas na DG areni nije falilo uzbuđenja.

Snage su u 23. kolu Prve crnogorske fudbalske lige odmjerili Dečić i Mornar a kao pobjednik je izašla barska ekipa koje nastavlja da sanja evropske snove (1:0).

Ništa nije slutilo na uzbudljiv meč, i jedni i drugi djelovali su rezervisano, sve do početka drugog poluvremena. Dečić znajući da najveći rival Budućnost ide na teškom gostovanju Sutjeskoj tri boda je postavio kao imperativ, pa je i otvorio drugi dio meča ofanzivom.

Međutim, ofanziva se pretvorila u nervozu, a prvi pokazatelj toga jeste crveni karton Nenada Gavrića koji je žustro prigovarao glavnom sudiji Milošu Boškoviću.

Sa igračem više Barani su krenuli malo hrabrije ka golu domaćina, a Demir Škrijelj je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih igrača Prve lige.

Probio je po desnoj strani Škrijelj, ušao u 16 metara, ubacio loptu u peterac, a na istu se poklonio Danijel Nikolić i doveo svoj tim u vođstvo.

Mornar nije stao u defanzivu nakon gola, a Tuzani su djelovali veoma nervozno, što je najbolje pokazao i nesportski potez Draška Božovića kada je namjerno udario Nikolića, a sudija mu pokazao direktan crveni karton.

Pored njega i igrač sa klupe Balša Vukotić zaradio je isključenje.

Sa dva igrača manje, Dečić jednostavno nije imao šta da traži u navali, već su pokušali da sačekaju eventualnu kontru, ali uprkos nadoknadi od šest minuta nisu došli do željene prilike.

Ovom pobjedom Mornar je prišao na tri boda ekipi Budućnosti i na pet vodećem Dečiću, te je primorska ekipa vodeći dvojac stavila pod još veći pritisak u nastavku sezone.

Rudar – Mladost Lob.Bet 1:2 (0:2)

Golubović 77 – Maraš 15, Souza Neto 37

Jezero – Petrovac 0:2 (0:1)

Babić 65, Perović 90+4

Arsenal – Jedinstvo 1:1 (1:1)

Ćetković 39(p) – Banda 9

Dečić – Mornar 0:1 (0:0)

Nikolić 76

17.30h Sutjeska – Budućnost

Standings provided by Sofascore
970x250