PORTO - BENFIKA 5:0

VIDEO Druga petarda pukla pod lisabonskim nogama u 14 godina

Foto: Sports Press Photo / Sipa USA / Pixsell

Drugi put u posljednjih 14 godina Porto je peticom ispratio Benfiku sa svog stadiona.

U 24. kolu Primeire trećeplasirani Zmajevi su razbili velikog lisabonskog rivala 5:0 i zadržali kakav-takav priključak u borbi za titulu šampiona. Sada je lider Sporting, uz utakmicu manje, daleko sedam, a Benfika na drugom mjestu šest bodova.

Međutim, ono što je navijačima važnije u ovom trenutku jeste nevjerovatna predstava i istorijski trijumf nad Orlovima, koji su doživjeli pravi potop na Dragau.

Nakon startnog pritiska na prvi gol čekalo se do 20. minuta, kada je junak trijumfa nad Arsenalom, Galeno, načeo goste. Potom se isti igrač u smiraju poluvremena (44. minut) najbolje snašao iz blizine, povisio rezultat i uzdrmanog suparnika poslao na odmor.

Potom je u 55. minutu Evanilson povratnom loptom pronašao Vendela, a njegov udarac uz devijaciju završio u mreži Benfike za 3:0 i delirijum na tribinama. Razoružani gosti su bili na konopcima, vidno uzrujani zaostatkom od tri gola, pa je kapiten Nikolas Otamendi u 61. minutu srušio Pepe Akina, dobio drugi žuti karton – crveni i ostavio svoj tim na streljani sa igračem manje.

U nastavku je baš Pepe (75. minut) s desne strane probio golmana na prvu stativu za 4:0, dok je tačku na i stavio Danijel Namaso golom glavom u 90. minutu za istorijskih 5:0.

Interesantno, Porto je u ovom vijeku drugi put podmetnuo petardu pod noge lisabonskog suparnika. Prvi put je to učinio 7. novembra 2010. godine. Tada su Radamel Falkao i Hulk postigli po dva gola, dok se jednom u strijelce upisao Silvestre Varela.

Standings provided by Sofascore
970x250