KARLO ANĆELOTI

“Real Madrid je više patnja nego sreća”

Anćeloti sjutra sa Realom protiv Lajpciga, FOTO: X/Real Madrid
Anćeloti sjutra sa Realom protiv Lajpciga, FOTO: X/Real Madrid

Real Madrid će u srijedu veče dočekati talentovanu i mladu ekipu Lajpciga u revanšu osmine finala Lige šampiona. Kraljevski klub, rekorder po broju titula (14) u elitnom evropskom klupskom takimčenju ima minimalnu prednost nakon meča u Njemačkoj, lider je španske Primere i slovi za favorita u meču sa Bikovima, trenutno petoplasiranom ekipom Bundeslige.

Na pres konferenciji pred meč na Santjago Bernabeu Karlo Anćeloti ističe da predvoditi Real Madrid predstavlja zadovoljstvo, ali istovremeno i glavobolju.

“Volim svoj posao, posebno sad u Real Madridu. Mislim da je ovo najbolje mjesto, ali ovaj posao donosi više patnje nego sreće, jer postoje mnoge poteškoće sa kojima se morate izboriti. Uprkos pobjedama, i dalje ima ljudi koji nijesu srećni, uvijek će se naći igrač koji je razočaran jer nije u sastavu, ili tako nešto”, ističe legendarni Italijan koji je sa Realom osvojio Primeru, a po dva puta Ligu šampiona i Kup Kralja.

Na klupi Blankosa je bio od 2013. do 2015, pa se vratio 2021. godine…

“Možete dijeliti radost, ali ne možete dijeliti patnju. Dobro mi ide, ali to je više patnja, nego sreća”, poruka je 64-godišnjeg Italijana.

Anćeloti je trener koji se može pohvaliti da je u pet najjačih liga Evrope osvajao titulu državnog prvaka. Osim kao kormilar Reala, titule je osvajao na klupi Milana, Čelsija, PSŽ-a i Bajern Minhena.