LŠ / OSMINA FINALA / REVANŠI

Šampionski zicer, Kralj protiv Bika

Siti je apsolutni favorit, FOTO: Pixell
Siti je apsolutni favorit, FOTO: Pixell

Bajern Minhen je nadoknadio minus iz Rima i furioznom igrom u prvom poluvremenu pregazio Lacio te čekirao kartu za četvrtfinale Lige šampiona. Francuski prvak je nakon 2:0 u Parizu, plesao i na San Mamesu u režiji Kilijana Mbapea i rutinski odradio Real Sosijedad.

<<< BAJERN – LACIO 3:0 Kejn okončao evropsku avanturu Marušića i Lacija

<<< REAL SOSIJEDAD – PSŽ 1:2 Mbapeu se još igra za Parižane

Večeras (21.00h), još dva revanša nokaut faze elitnog klupskog takmičenja u kojem se očekuje da favoriti odrade posao. Za branioca trofeja, ekipu Mančester sitija, stiče se utisak da će duel sa Kopenhagenom biti nešto jači trening poslije velikih 3:1 u Danskoj. Dodatno je tim Pepa Gvardiole za vikend nabildovao samopouzdanje savladavši u gradskom derbiju Mančester junajted 3:1.

<<< Prekretnica

Obračun sa Crvenim đavolima najavio je seriju teških utakmica sa Građane, najlakša u nadolazećem periodu upravo je ova sa Kopenhagenom, trećeplasiranim timom danskog prvenstva. Kopenhagen, Liverpul, Njukasl, Arsenal i Aston Vila su predstojeći rivali za Erlinga Halanda i društvo.

“Prošle sezone sam osvojio sve i sada kada znam kakvog je to ukusa, želim iznova sve trofeje. Prilično radimo dobro kao tim, maksimalno sam fokusiran da ostvarimo ciljeve”, rekao je Norvežanin koji je u dosadašnjoj karijeri postigao 40 golova u Ligi šampiona na 36 utakmica.

Gvardiola, izuzev Džeka Griliša, na raspolaganju ima sve fudbalere. Na golu Ederson, u posljednjoj liniji Luis, Akandži, Dijaš, Gvardiol, vezni red Rodri, Kovačić, Foden, Silva i u napadu Alvarez i Haland – sastav koji bi mogao da istrči večeras na Etihadu.

Kopenhagen je u domaćem prvenstvu izgubio derbi od Midtjilanda, te istovremeno ispustio prvu poziciju na tabeli. Konkurenti za titulu su još Brondbi i Nordsjeland, pa ekipa 35-godišnjeg trenera Jakoba Nestrupa vjerovatno više razmišlja o domaćem šampionatu nego o (ne)postojećim šansama u Mančesteru.

“Igramo protiv najboljeg tima na svijetu. Skoro, pa je nemoguće da nešto uradimo. Ipak, u grupnoj fazi smo uspjeli da pobijedimo dobre timove, tako da nada postoji”, rekao je Nestrup čiji tim je u grupi završio ispred Mančester junajteda i Galatasaraja.

Foto: Twitter/Real Madrid

Uzbudljivije će sigurno biti u Madridu gdje Real nakon minimalnih 1:0 u Njemačkoj dočekuje Red Bul Lajpcig. AS piše da je Santjago Bernabeu rasprodat, te da se očekuje 80 hiljada navijača u renoviranom domu kluba koji je rekordnih 14 puta osvajao Ligu šampiona.

Nakon što je u gostima savladao Bikove, Real je u domaćem prvenstvu pobijedio Sevilju, remizirao sa Rajo Valjekanom, a Hesus Hil Mancano “ukrao” je Džudu Belingemu i drugovima pobjedu nad Valensijom singalizirajući kraj utakmice dok je lopta išla ka engleskom reprezentativcu. Španski arbitar je već suspendovan na dva meča, a u toku je disciplinski postupak. Ne spava mirno ni trener Reala, Karlo Anćeloti, kojem prijeti čak pet godina zatvora jer je pronevjerio više od milion eura između 2014. i 2015. godine. Ipak, italijanski stručnjak je fokusiran samo na fudbal.

<<< “Real Madrid je više patnja nego sreća”

<<< Sudija odredio rezultat na Mestalji

“Moraćemo da pokažemo najbolju verziju sebe. Posao još nije gotov. Ocijenili smo prvu utakmicu, pronašli smo dobre stvari i oblasti u kojima možemo da napredujemo. Mislim da smo spremni. Lajpcig je veoma opasan tim u tranzicijama”, kaže Anćeloti lišen usluga defanzivaca Davida Alabe i Edera Militaa.

Lajpcig je u međuvremenu izgubio derbi od minhenskog Bajerna, ali je pobijedio Borusiju Menhengladbah i Bohum. U prvom meču se isprsio Realu, mnogo problema Kralju stvarao je visoki slovenački napadač Benjamin Šeško koji će i večeras, uz Loisa Opendu, predvoditi napad gostiju. Osim njih, ovo je prilika za Danija Olma i Ćavija Simonsa da pokažu svoj pun potencijal. Trener Marko Roze je samouvjeren…

“Odlazimo s uvjerenjem da ćemo ostvariti fenomenalan rezultat. Treba nam malo sreće, ali možemo podstaknuti stvari. U prvoj utakmici smo pokazali Realu da možemo da igramo sa njima. Evo nas, spremni smo da to ponovo pokažemo”, poruka je trenera Lajpciga.

Cup tree provided by Sofascore