SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

Zvezda potvrdila – Marakana je rasprodata

Foto: FK Crvena zvezda

Danima unazad temperatura u Beogradu se podiže. Sve smo bliži 172. vječitom derbiju koji može biti možda i ključan u borbi za titulu.

Crvena zvezda će u subotu od 17 časova dočekati Partizan na stadionu Rajko Mitić. Popularna Marakana u potpunosti je rasprodata za ovaj duel objavili su crveno-bijeli. Postoje određena ograničenja zbog gostujućih navijača, koji će svoje sektore ispuniti do posljednjeg mjesta, te je kapacitet najvećeg stadiona u Srbiji smanjen na nekih 42 hiljade mjesta.

Partizan je negdje sredinom prvog dijela sezone preuzeo vodeću poziciju i od tada je gotovo nikako nije ispuštao. Desilo im se to pred prvo ovosezonski susret sa najvećim rivalom, ali su na svom terenu porazili crveno-bijele sa 2:1 i od tada prvo mjesto je samo njihovo. Trenutno imaju bod više od crveno-bijelih.

Sa druge strane Zvezda je imala turbulentan prvi dio sezone. Nisu opravdana očekivanja ni u grupnoj fazi Lige šampiona, a još manje u domaćoj Superligi. Zbog toga je došlo do smjene Baraka Bahara, a zamijenio ga je čovjek koji dobro poznaje prilike na Marakani, Vladan Milojević.

Od početka drugog dijela sezone oba tima imaju sve pobjede koje su ostvarili rutinski pa je jasno koliko će značiti ovaj duel. Takođe, dodatno, eventualni pobjednik subotnjeg derbija mogao bi da osim same pobjede ima još benefita. Eventualni pobjednik ovog susreta (Partizanu odgovara i remi) gotovo izvjesno bi regularni dio sezone završio na prvom mjestu, a to donosi i domaćinstvo u vječitom derbiju koji će se igrati u plej-ofu.

Kolika je to prednost govori i činjenica da je posljednju gostujuću pobjedu u ligaškim derbijima ostvario Partizan u aprilu 2017. godine. Kada je u pitanju Zvezda njen crni niz na stadionu Partizana traje od februara 2016. godine.

Standings provided by Sofascore
970x250