IGOR DULJAJ

“Vječiti derbi je institucija, ne čitam novine, ne gledam TV, izolovao sam se”

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

Udariće sjutra (subota) od 17 sati fudbaleri Partizana i Crvene zvezde po 172. put jedni na druge. Crno-bijeli vječiti derbi dočekuju sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala. Malo ko je to očekivao na početku sezone. Klub iz Humske 1 se nalazio u velikim problemima na svim nivoima, rano ostao bez Evrope. Trener Igor Duljaj je radio sizifovski posao. Nekadašnji neumorni defanzivni vezni je najzaslužniji što je izgled tabele Superlige Srbije kakva je – neočekivan.

Na drugoj strani, ceh neostvarenim očekivanjima platio je Izraelac Barak Bahar, koga je na klupi zamijenio Vladan Milojević.

Gospodin Milojević je vodio ekipu u Ligi šampiona, ima veliko iskustvo, zna šta želi. Crveno-bijeli igraju čvrsto, sa disciplinom, biće izuzetno teško i zato što će imati veliku podršku navijača koji prave odličnu atmosferu“, rekao je Duljaj pred derbi.

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

Crno-bijeli su slavili 2:1 u prvom ovosezonskom derbiju. Što je bilo bilo je, poručuje Duljaj.

Nisam sada gledao tu utakmicu, jer su to dva sasvim različita meča. Naše komšije su sada pažljivije, nisu davali jake izjave pred derbi koje su dale samopouzdanje mojim igračima. Dugi niz godina Partizan nije ostvario pobjedu na Marakani, pa će i sada biti teško.”

Duljaj je je apelovao na sve aktere derbija da sjutra bude viteška, fer-plej borba i poručio da nekad ne pobjeđuje tim koji je bolji, već onaj i koji ima malo više sreće. Trener Partizana takođe ne smatra da će derbi odučiti poredak na kraju sezone.

Teško da možemo da iznenadimo jedni druge i žao mi je što neće svi moći da igraju. Čekam današnji trening da vidim kako će se osjećati Sveta Marković i Saldanja, pa ću izabrati startnih 11. Ako Saldanja ne bude mogao da igra, Baždar će početi

>>> Zvezda potvrdila – Marakana je rasprodata

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore i Srbije je zaključio.

Derbi je institucija koju moramo da poštujemo i da gajimo, samo je to važno da pokažemo. Dužnost igrača Crvene zvezde i Partizana je da pruže maksimalan doprinos velikoj utakmici. Ja sam smiren, nisam čitao štampu, ne gledam televiziju, izolovao sam se. Osjećam se spokojno, smiren sam i želim to da prenesem na igrače“.

Standings provided by Sofascore
970x250