CFL/24. KOLO

Vuković sa dva gola čestitao povratak Radoviću

Vuković dvostruki strijelac (Foto: FSCG)

Miljan Radović vratio se pobjedom na klupu Sutjeske. Nikšićani su savladali su Petrovac pod Malim brdom, nakon preokreta, na premijeri 24. kola 1.CFL rezultatom 2:1. Oba gola za goste postigao je Dušan Vuković.

>>> Lider želi da prespava na +4, Mornar sanja šampionski priključak

Domaći su poveli u 18. minutu evrogolom Nemanje Carevića. Danilo Pešukić je izveo korner, a na odbitak je ivici kaznenog prostora natrčao Carević i pogodio rašlje.

Ipak, nepun minut kasnije, Nebeskoplavi su ostali sa igračem manje, pošto je golman Marko Kordić istrčao van svog šesnaesterca i oborio Vaska Kalezića.

Fudbaleri sa stadiona kraj Bistrice poravnali su nakon pola sata igre. Đorđe Šaletić je centrirao sa lijeve strane, Vuković otvorio nogu i zatresao mrežu Petrovčana. Rezevrni golman domaćih Aleksandar Karadžić je imao loptu na ruci, ali nije mogao da spriječi izjednačenje.

Vuković je do drugog pogotka stigao u 55. minutu. Žarko Popović je u želji da otklonio opasnost izbacio loptu, ali samo do Igora Pajovića na lijevoj strani, ovaj je po zemlji ubacio na tri metra od gola odakle je Vuković poentirao.

>>> “Znamo šta nam je činiti, vjerujem da ćemo nametnuti našu igru”

Sutjeska je tako prekinuli niz ekipe sa stadiona Mitar Mićo Goliš od osam mečeva bez poraza. Nikšićani međutim ne odgovaraju Petrovčanima, koji ne znaju za trijumf nad nikšićkim plavo-bijelima već devet utakmica.

SEMAFOR

Petrovac – Sutjeska 1:2 (1:1)

Carević 18 – Vuković 31, 55

15.00h Mladost Lob.Bet – Jezero

18.00h Dečić – Rudar

19.00h Mornar – Jedinstvo

Nedjelja

17.30h Budućnost – Arsenal

Standings provided by Sofascore
970x250