PREMIJER LIGA / 28. KOLO

Ludilo od utakmice u Londonu

Trener Vest Hema Dejvid Mojes žali zbog propuštenih šansi, FOTO: John Walton/PRESS ASSOCIATION/Pixsell
Trener Vest Hema Dejvid Mojes žali zbog propuštenih šansi, FOTO: John Walton/PRESS ASSOCIATION/Pixsell

Nevjerovatan meč u istočnom Londonu završen je bez pobjednika – Vest Hem i Barnli osvojili su po bod – konačan rezultat je 2:2.

Gosti iz Lankašira su nakon pprvog poluvremena imali velikih 0:2 – najbolji igrač Barnlija David Datro Fofana pronašao je put do mreže Čekićara već u 11. minutu.

U finišu poluvremena šok na Olimpijskom stadionu jer je štoper Vest Hema Konstantinos Mavropanos nesrećnom i nespretnom reakcijom poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Maksimalno je domaćin rizikovao u nastavku, osvojio bod, mogao do sva tri, a u posljednjoj sekundi Barnli je bio nekoliko centimetara od trijumfa.

Na 1:2 smanjio je Brazilac Lukas Paketa već na startu drugog dijela utakmice. Pokušavao je Vest Hem na sve načine da postigne izjednačujući pogodak, gosti bili opasni iz prekida i onda je u 86. minutu bivši igrač Barnlija, Dani Ings pogodio nakon fenomenalne asistencije Majkla Antonija. Nažalost po Čekićare reagovao je VAR i konstatovao ofsajd poziciju.

Nije ekipa Dejvida Mojesa pomišljala na predaju, a iskusnom Ingsu je bilo suđeno da pogodi protiv bivšeg kluba – uradio je to efektno, iz okreta u 91. minutu. Nekoliko sekundi nakon izjednačenja Ings je mogao da bude aspolutni heroj, snažno je opalio po lopti, a “bubamara” je pogodila prečku.

Mnogo prostora ostavljali su fudbaleri Vest Hema na svojoj polovini, a to je umalo kaznio kapiten Barnlija Džoš Braunhil – njegov udarac je izblokiran.

Standings provided by Sofascore