MLADEN MILINKOVIĆ

“Bio bih zadovoljan i sa 1:0, mada je ovako mnogo ljepše”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Seriji od četiri meča bez pobjede došao je kraj – Budućnost je upisala prvi trijumf u 2024. godini! Pregazio je aktuelni šampion u svom dvorištu ekipu tivatskog Arsenala sa ubjedljivih 6:0.

Odgovorili su Plavi Dečiću koji je u subotu savladao Rudar 3:1, takođe uz najbolje izdanje u dosadašnjem toku drugog dijela sezone.

<<< Egzibicija Sekulića i Budućnosti – Arsenal stradao pod Goricom

<<< Podgorička Budućnost

Trener Podgoričana Mladen Milinković nije krio zadovoljstvo, već je istakao da se u taboru plavih sada lakše diše…

“I u prva četiri meča mi smo stvarali šanse, ali nijesmo imali sreću da povedemo, pogotovo protiv Jezera ovdje kada smo trebali da vodimo 2:0, 3:0 do poluvremena i na kraju smo surovo kažnjeni. Ovoga puta se to vratilo. Međutim, bitno je da ne upadnemo u neku euforiju, niti imamo pravo na to jer nijesmo na mjestu na kojem želimo da budemo, ali se nadamo da ćemo biti na kraju prvenstva”, rekao je strateg Budućnosti.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Vremena za slavlje nema, jer već u srijedu slijedi novo dokazivanje – aktuelni šampion će igrati u Bijelom Polju protiv Jedinstva.

“Sigurno je jako bitno da smo prekinuli rezultatski loš niz i sigurno će to značiti momcima u nastavku prvenstva. Imamo težak period od tri utakmice u sedam dana. Već u srijedu Bijelo Polje, potom Bar…Svaka utakmica je novo dokazivanje, ako momci pokažu kao sada volju, želju htjenje, nadam se da ćemo, uz malo sreće, nastaviti sa dobrim rezultatima”, dodaje Milinković.

6:0 ili 1:0, za Budućnost je bilo bitno samo da upiše tri boda protiv Arsenala, priznaje strateg iz Loznice…

“Lijepo je kad pobijedti ubjedljivo. Da nam je neko prije utakmice ponudio 1:0 ili 2:0 sigurno bi bili zadovoljni. Bitno je da nijesmo primili gol, po prvi put u nastavku prvenstva. To me raduje, a raduju me i igrači koji su ušli u toku igre, imali su želju, enegriju i jako dobar doprinos.”

Balša Sekulić je dobio šansu od starta i potpisao “het-trik”. Sa klupe je ušao Đorđe Despotović i takođe se upisao u strijelce…

“Imamo kvalitetna dva napadača. Tu je debitovao i mali Kostić, Savović…Imamo dobar roster. Mnogi od njih su imali pauze, nijesu igrali dugo, ali vjerovali smo da će proraditi. Proradila su oba napadača, Ivanović takođe. Kompletna ekipa zaslužuje čestitke”, zaključio je Milinković.

Standings provided by Sofascore
970x250