SERIJA A / 28. KOLO

Roma bila na ivici provalije u Firenci, Ljorente junak

Photo: Fabio Fagiolini/IPA Sport / ipa-/IPA/Pixsell

Fiorentina i Roma podijelile su bodove u dramatičnoj utakmici 28. kola italijanske Serije A – 2:2. Na ivici je Viola bila da prekine niz Danijelea de Rosija koji je od dolaska na klupu Vučice vodio četiri gostujuća meča i bio je bez poraza. Večeras je ova serija nastavljena zahvaljujući golu Dijega Ljorentea u petom minutu nadoknade

Domaćin je u vođstvo došao preko Luke Ranijerija. Niko Gonzalez je izveo korner, a glavu je na pravo mjesto postavio štoper Viole. U prvom poluvremenu odgovor Rome nismo vidjeli, ali zato jesmo u 58. minutu.

Paolo Dibala je povukao loptu, proslijedio je na stranu ka Anhelinju koji je imao namjeru da centrira po zemlji, međutim ona se odbila od jednog igrača domaćih, završila u vazduhu i pala pravo na glavu dobro postavljenom Husemu Aouaru.

Na ivicu prvog poraza u gostima od kada je De Rosi trener Romu je doveo Rolando Mandragora. Đakomo Bonaventura je centrirao, Andrea Beloti dobro skočio i spustio na peterac gdje je uz lošu reakciju upravo Aouara najsnalažljiviji bio vezista Fiorentine.

Potpuni heroj rimskog tima je Dijego Ljorente. Igrao se peti minut nadoknade, Evan Ndika mu je spustio loptu na volej, a Španac je zakucao loptu u mrežu nemoćnog Pijetra Teraćijana.

Sa druge strane, tragičar Fiorentine je Kristijan Biragi koji je u 80. minutu pri rezultatu 2:1 promašio penal za svoj tim.

SEMAFOR

Leće – Verona 0:1

Folorunšo 17

Milan – Empoli 1:0

Pulišić 40

Juventus – Atalanta 2:2

Kambijaso 66, Milik 70 – Kopmajners 35, 75

Fiorentina – Roma 2:2

Ranijeri 18, Mandragora 69 – Aouar 58, Ljorente 90+5

Standings provided by Sofascore