1. CFL/25. KOLO

Dečić ne zna sa Jezerom, prepustio prvo mjesto Plavima

Detalj sa meča u Beranama (Foto: FSCG)

Nakon 25. kola 1. CFL smjena na vrhu. Dečić je u poslednjoj utakmici runde u Beranama remizirao sa Jezerom 1:1 (0:0) i prepustio Budućnosti prvo mjesto.

>>> Dalmatinsko-brazilska veza sačuvala šampiona – Budućnost okrenula Jedinstvo

>>> Sutjeska prvi put savladala Mladost Lob.bet

>>> Mreže mirne u Pljevljima

Plavljani jednostavno ne leže Tuzanima, vezali su deveti meč bez poraza protiv ekipe iz jedne od dvije najmlađe crnogorske opštine. Poslednji put je klub iz Malesije slavio u duelu sa Jezerom 16. oktobra 2021. godine.

Domaćini su bili na pragu osvajanja sva tri boda pošto su poveli u 81. minutu. Abdel Osmanović je u želji da centrira pogodio stativu, lopta je iznenadila štopera gostiju Leona Ujkaja, udarila ga u glavu, golman Igor Nikić u pokušao da je izbije zakucao u svoju mrežu.

Foto: FSCG

Činilo se da će se ekipa Milorada Pekovića praznih ruku vratiti u Tuzi, ali je u ponovo spasilac bio iskusni napadač Bojan Matić. Zimsko pojačanje Dečića je u trećem minutu sudijske nadoknade na centaršut Džonatana Drešaja glavom izjednačio na 1:1.

Mogli su Drešaj i drugovi u finišu i do cijelog plijena. Darko Zorić je iz povoljne pozicije glavom šutirao pored stative.

Da je Dečić pobijedio bilo bi to nezasluženo, pošto je do pomenutig pogodaka i šanse Zorića, nominalni domaćin bio bolji, a Marko Perović je propustio dvije izgledne prilike. Tačnije, pri rezultatu 0:0 je iskosa šutirao preko gola, dok mu je nakon vodećeg gola zicer odbranio Nikić.

SEMAFOR

Rudar – Mornar 0:0

Arsenal – Petrovac 1:1 (1:1)

Manojlović 44p – Đuričković 12

Jedinstvo – Budućnost 1:2 (1:0)

Korać 32p – Almeida 72, Mujan

Sutjeska – Mladost Lob.bet 2:1 (1:1)

Šaletić 30, Grivić – Maraš 18

Jezero – Dečić 1:1 (0:0)

Nikić 81ag – Matić 90+3

Standings provided by Sofascore

970x250