LIGA EVROPE / OSMINA FINALA

Frajburg u ringišpilu Kudusa, Leao lansirao raketu u Pragu

Kudus imao šou u Londonu, FOTO: IMAGO/Paul Chesterton/IMAGOSPORT/Pixsell
Kudus imao šou u Londonu, FOTO: IMAGO/Paul Chesterton/IMAGOSPORT/Pixsell

“Nejmar? On nije bolji od mene. Samo je poznatiji, ništa više. Sve što ga trenutno čini boljim je činjenica da je ostvario više u karijeri. A uskoro ću i ja biti na tom nivou”, izjavio je u novembru 2022. godine Mohamed Kudus, u tom trenutku fudbaler holandskog Ajaksa.

Vjerovatno su se mnogi smijali ovoj izjavi, ali nakon večerašnjeg šoua reprezentativca Gane, jasno je da Vest Hem u svojim redovima ima paklenog fudbalera – nije ga džaba platio 45 miliona eura u avgustu prošle godine.

Vest Hem je u prvom meču osmine finala Lige Evrope nakon poraza od Frajburga u Njemačkoj 1:0 vratio rivalu sa kamatom na Olimpijskom stadionu – bilo je 5:0. Meč je obilježio Kudus, postigao je dva gola, a uz njega su se u listu strijelaca upisali Paketa, Bouven i Kresvel. Međutim, o četvrtom golu na utakmici, prvom Kudusa, dugo će se pričati…Nekadašnji napadač danskog Nordsjelanda uzeo je loptu na 65 metara od svog gola i u stilu vrhunskog slalomaša prošao kroz odbranu njemačkog rivala i perfektnom realizacijom izazvao divljenje u Londonu.

Spektakularan gol reprezentativca Gane pogledajte – OVDJE.

Podsjetimo, Vest Hem je prošle sezone osvojio Ligu Konferencija, a sada je među osam najboljih u Ligi Evrope.

Rutinski je posao odradio i Milan. Rosoneri su savladali Slaviju u Pragu 3:1, a prije sedam dana na San Siru bilo je 4:2. Rafael Leao postigao je najljepši gol na utakmici – nakon udarca Portugalca lopta je raketnom brzinom prozujala pored golmana domaćina Jindriha Staneka i završila u mreži. Pogodak pogledajte OVDJE.

Viljareal je “umro muški” pred svojim navijačima. U Provansi je izgubio od Marseja 4:0, a kod kuće slavio 3:1.

Benfika je u Glazgovu preko Rendžersa čekirala kartu za četvrtfinale – 0:1.

SEMAFOR

Rendžers – Benfika 0:1
(Rafa Silva 67′)

Slavija Prag – Milan 1:3
(Jurašek 85′ – Pulišić 33′, Loftus-Čik 36′, Leao 45+6′)

Viljareal – Marsej 3:1
(Kapue 32′, Sorlot 57′, Moskera 88′ – Klaus 94′)

Vest Hem – Frajburg 5:0
(Paketa 9′, Bouven 32′, Kresvel 52′, Kudus 77′, 85′)

970x250