LIGA EVROPE / ČETVRTFINALE

Italijanski derbi, nepobjedivi idu u London

Foto: UEFA

Poznati su parovi četvrtfinala Lige Evrope nakon žrijeba koji je održan u švajcarskom Nionu, epicentru Evropske kuće fudbala (UEFA).

Za upražnjeni tron Sevilje bori se osam klubova, a koje čekaju pravi izazovi na putu do polufinala nakon izvlačenja koje je odradio nekadašnji napadač Fernando Ljorente, koji je Ligu Evrope osvojio baš sa Andalužanima 2016. godine.

  • MILAN – ROMA
  • LIVERPUL – ATALANTA
  • BAJER LEVERKUZEN – VEST HEM
  • BENFIKA – OLIMPIK MARSEJ

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 11. aprila, a revanši sedam dana kasnije 18. aprila.

Prošle sezone Milan je u četvrtfinalu Lige šampiona igrao sa Napolijem i prošao, a sada će u Ligi Evrope isto pokušati protiv Rome, u čijim redovima je Brajan Kristante, koji je fudbalske korake učio u Milanelu.

Ove sezone u Seriji A Rosoneri su početkom septembra osvojili Olimpiko (1:2), a potom sredinom januara slavili na San Siru (3:1). Ovo će biti njihov premijerni evropski sastanak.

Liverpul i Atalanta do sada su se sreli jednom i to u elitnom takmičenju u sezoni 2020/21. Tada su Redsi u gostima slavili čak 0:5, ali je sastav iz Bergama uzvratio na praznom Enfildu – 0:2.

Vest Hem će pokušati ono što nikome još nije uspjelo ove sezone – pobijediti Bajer. Nepobjedivi Leverkuzen (37 utakmica, 32 pobjede i pet remija) želi da nastavi nevjerovatan niz, a trener Ćabi Alonso vratiće se u igračke dane kada je kao igrač Liverpula igrao protiv kultnog londonskog kluba.

Megdan bivših šampiona Evrope čine Benfika (dva puta) i Olimpik Marsej (jednom). U dosadašnja četiri duela Portugalci nisu osjetili ukus poraza, uz dvije pobjede i dva remija.

Bolji iz dvomeča Marsej – Benfika u polufinalu se kao domaćin prvog meča ukršta sa Liverpulom ili Atalantom. Sa druge strane, Milan ili Roma u polufinalu idu na Bajer Leverkuzen ili Vest Hem.

Polufinala su na programu 2. i 9. maja, a finale 22. maja na Aviva stadionu u irskom Dablinu.

970x250