BRAZILAC PLAVIH

“Kao igrači najtrofejnijeg kluba moramo da razmišljamo samo o pobjedama i titulama”

Foto: FSCG

Poslije lošeg starta proljećne polusezone Budućnost se vratila na pravi kolosijek. Plavi su vezali dvije pobjede, odnosno tri utakmice bez poraza i vratili se na vrh 1. CFL. U srijedu su izabranici Mladena Milinkovića nakon preokreta savladali Jedinstvo sa 2:1.

Na kraju je presudna bila brazilsko–dalmatinska veza Stefano AlmeidaTonći Mujan. Brazilac je pogodio na asistenciju Dalmatinca kod prvog gola, dok su kod drugog pogotka zamijenili uloge.

Zadovoljan sam igrom kompletne ekipe, mislim da smo djelovali dobro cijelo vrijeme, a sigurno je da sam srećan zbog gola i asistencije za Tonćija. Mnogo mi znači što sam se vratio na ovakav način, mislim da sam igrao dobro, a posebno sam zadovoljan što sam pomogao ekipi da opet budemo prvi, što naš klub zaslužuje”, rekao je Almeida.

Foto: FSCG

Tridesetogodišnji Brazilac smatra da Budućnost na kraju sezone mora biti šampion.

Mislim da je vidljivo koliko vjerujemo jedni u druge i kada je dobro, a posebno kada ne ide kako treba, jer znamo da smo vrijedni i posvećeni. Sada smo ponovo na pravom putu, izašli smo iz krize, presrećan sam zbog toga i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima do našeg konačnog cilja”.

Almeida je propustio veći dio priprema u Antaliji zbog povrede koljena, to je sada njegova prošlost, a tokom cijelog perioda liječenja ekipa je bila uz njega.

“Upalu koljena sam sanirao, naporno sam trenirao da se što prije vratim na teren, a još jednom se potvrdilo da se naporan rad i trud uvijek isplate i nagrade. Mnogo sam zahvalan upravi kluba, treneru, ljekarskom timu i posebno saigračima koju su bili uz mene, davali mi prijeko potrebnu snagu kada nije bilo lako. Presrećan sam što konačno mogu maksimalno da pomognem ekipi u nastavku prvenstva”.

Brazilac je dosta utakmica u aktuelnoj sezoni propustio zbog sitnih povreda koje igrači nikako ne vole, ali pored svog imena je uspio da upiše pet golova i jednu asistenciju…

Što se tiče učinka, zadovoljan sam, ali vjerujem da mogu da budem još mnogo bolji. Jednostavno, u klubu se osjećam sjajno, imam podršku svih i to mi daje motiv da još više doprinesem timu igrama, asistencijama i golovima na putu do titule”.

Foto: FSCG

Plavi su pobjedu u Bijelom Polju već zaboravili i okrenuli su se narednom rivalu – u nedjelju, u okviru 26. kola domaćeg prvenstva, gostuju Mornaru u Baru u 17.30 sati.

Mornar je izuzetno kvalitetan tim, bori se za Evropu, nema poraza ovog proljeća i teško prima golove. Sve su to činjenice koje zaslužuju naše maksimalno poštovanje, koje će Mornar kao rival i dobiti. Međutim, vjerujem u ekipu i sebe, imamo šampionski karakter i uz maksimum doći će rezultat”.

Almeida je na kraju poručio:

Kao igrači najvećeg i najtrofejnijeg kluba u Crnoj Goru uvijek moramo da razmišljamo o pobjedi i predstavlja mi veliku čast što sam dio Budućnosti”, zaključio je Almeida u razgovoru za klupski sajt.

Standings provided by Sofascore
970x250