LIDER NA ISPITU U BARU

“Mornar je ozbiljna ekipa, a mi želimo da rastemo i stignemo do cilja”

Mujan dva puta matirao Pljevljake, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić
Mujan dva puta matirao Pljevljake, Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Lider CFL-a Budućnost sjutra od 17:30 sati gostuje Mornaru u 26. kolu crnogorskog prvenstva.

Podgorički sastav u prošlom kolu vratio se na čelo tabele, gdje želi i da ostane nakon zahtjevnog gostovanja jednoj od najpozitivnijih priča u aktuelnoj sezoni.

Mornar je ozbiljna ekipa, igrali smo već tri puta u sezoni i dobro smo se međusobno upoznali. Svi znamo da imaju ozbiljan kvalitet, a činjenica da su na posljednjih osam utakmica primili samo jedan gol dovoljno govori koga imamo za protivnika i koliko ozbiljno moramo da pristupimo utakmici. Nije floskula ili neko laskanje, Mornar je stvarno ozbiljno organizovana ekipa i mora se poštovati sve što radi u aktuelnoj sezoni. Zaslužuju sve čestitke, ali mislim da naša odlična timska atmosfera, pojedinačni kvalitet i nalet u kome se nalazimo može da bude presudan. Iskreno, mislim da još nismo u top formi, ali smo na dobrom putu da dođemo do toga, a svaki protivnik je stepenica do cilja“, ističe igrač Budućnosti Tonći Mujan.

Sastav Mladena Milinkovića tri puta je igrao protiv Barana ove sezone. Najprije je 16. septembra u Baru završeno bez pobjednika, ali i bez golova. Potom je Budućnost na istom stadionu u četvrtfinalu Kupa gubila 2:0, pa stigla do 2:2 i onda preko penala (4:2) prošla dalje. U trećem duelu, ovog puta pod Goricom 26. novembra plavo-bijeli su gubili 1:2, ali su ponovo preokrenuli i slavili 4:3 u goleadi.

Na nama je da nastavimo da se dižemo rezultatski i da nastavimo sa pobjedama, jer je to ono što nas zanima. Ubijeđen sam da ćemo maksimalno da shvatimo protivnika i pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svijetlu. Znamo da će teren da bude težak i pored svega trebaćemo da se fokusiramo i na neke stvari koje ne bi dolazile do izražaja da igramo pod Goricom ili na nekom boljem terenu. Međutim, to su stanice i stvari koje moramo da prođemo kako bismo rasli, dokazali se i stigli do cilja. Siguran sam da ova ekipa to može“, poručuje Mujan.

Standings provided by Sofascore
970x250