ELITNE KVALIFIKACIJE ZA EURO

Loš start koštao poraza

Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore do 19 godina poražena je od Norveške 2:1 u prvom meču elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Već na startu meča, Norvežani su izvršili pritisak, a to je rezultiralo autogolom koji je postigao Bodin Tomašević za vođstvo domaćina turnira.

Samo četiri minuta kasnije vođstvo Norvežana uvećao je Bork BangKitilsen. Nakon drugog pogotka, tim Gorana Perišića krenuo je ofanzivnije, imao par prilika, ali nisu uspjeli da dođu do gola koji bi ih vratio u utakmicu.

Na poluvremenu, osvježio je ofanzivni dio tima Perišić, iz igre je izašao Stefan Golubović kojeg je zamijenio Balša Mrvaljević.

Ponovo je Crna Gora držala loptu, pokušao je da zaprijeti i Vasilije Adžić i slobodnog udarca, ali nedovoljno dobro da se savlada Jarik Sundlig.

Nada Sokolićima za bod ili eventualni preokret vraćena je golom Vasilija Adžića u 83. minutu, Međutim, Norvežani su uspjeli da sačuvaju gol prednosti do kraja meča i upišu tri boda na startu elitne runde.

Naredni meč Crna Gora igra sa Izraelom 22. marta, dok je posljednji duel zakazan za utorak, 26. marta sa Bosnom i Hercegovinom.

Standings provided by Sofascore