SKROMNI HEROJ GENERACIJE

“Ovo nije pobjeda Vasilija Adžića, već cijelog tima”

Adžić, FOTO: Printscreen
Adžić, FOTO: Printscreen

Talentovani fudbaleri Crne Gore iz hladne Skandinavije poslali su najtoplije pozdrave i razgalili srca crnogorske javnosti – omladinska selekcija je u 2. kolu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo savladala reprezentaciju Izraela 1:0 i ostala u igri za istorijski, prvi plasman na veliko takmičenje.

Pitanje pobjednika je u dubokoj sudijskoj nadokandi riješio lider generacije Vaslije Adžić za veliko slavlje na Skagerak areni.

<<< Adžić heroj Sokolića – Crna Gora u igri za EURO!

<<< VIDEO Vrela srca Sokolića u hladnoj Skandinaviji – pogledajte slavlje u Norveškoj

“Utakmica je bila mnogo teška. Igrali smo protiv favorita grupe, vrlo jakog protivnika. Momci su dali maksimum i ispunili smo ono što smo očekivali prije utakmice. Sada je na nama da iskoristimo šansu i da se nadamo dobrom rezultatu u meču Norveške i Izraela kako bi ostvarili san”, istakao je vezista Budućnosti, uskoro i as torinskog Juventusa.

Tim Gorana Perišića dao je sve na napad u posljednjih desetak minuta, Izraelci su se branili, nekoliko puta panično izbijali loptu iz kaznenog prostora, ali nijesu imali odgovor na rezantan udarac Adžića koji je i u porazu od Norvežana (2:1) zatresao mrežu.

“Mogao sam i ranije da postignem gol, ali i ovako, došao je u pravom i najljepšem trenutku. Čast mi je što sam riješio utakmicu, ali zaista sve pohvale idu kompletnoj ekipi koja je od samog starta utakmice odrađivala fenomenalan posao. Stvarali smo šanse, dominirali u jednom dijelu utakmice i zaista sam ponosan na momke”, poruka je “desetke” Sokolića.

<<< “Vjerujemo u istorijski trenutak”

U utorak pada odluka. Od 15 sati domaćin turnira, Norveška, protiv Izraela, meč u kojem je Crnoj Gori potrebno da Norvežani ne upišu tri boda, a potom da Adžić i drugovi savladaju Bosnu i Hercegovinu u duelu koji će se igrati od 19 časova. Optimizam i samopouzdanje nakon herojske pobjede nad Izraelom dostiže vrhunac u taboru crnogorskog tima – tvrdi Adžić.

“Ne bih dolazio ovdje da ne vjerujem u prolazak na Evropsko prvenstvo. Napomenuo bih da sam i prije elitne runde, pri kraju godine na dodjeli nagrada, naglasio da želim da budem dio ekipe, da im pomognem…Sve ide svojim tokom i nadam se da će nam se posrećiti, da budemo prva ekipa koja je uspjela da izbori EURO”, zaključio je najsjajniji biser našeg fudbala.

Standings provided by Sofascore
970x250