2. CFL

Bokeška nepobjedivost

Foto: FK Bokelj

Svega dvije utakmice pod neosvojivim Vrmcem dijele Bokelj od istorije.

Lider 2. CFL jučerašnjom pobjedom nad Podgoricom (2:0) nastavio je nevjerovatan, nepobjedivi niz pred svojim navijačima te ga dijele samo dva susreta da zaokruži – godinu dana bez poraza kod kuće.

>>> Bokelj ne silazi sa vrha

Vratimo se nakratko u 26. april 2023. kada je u drevnom crnogorskom gradu slavio Otrant-Olympic (1:3). Taj poraz istovremeno je predstavljao početak čudesne serije Bokelja, koji od tada, pa sve do danas nije izgubio u Kotoru – 17 prvenstvenih vezanih utakmica.

Sastav Slobodana Draškovića ostvario je pod Vrmcem 12 pobjeda, uz pet remija te postigao 33, a primio 12 golova. Na šest mečeva vodeći sastav Druge lige sačuvao je sopstvenu mrežu tokom pomenute serije.

Mladost 0:0, Berane 1:0, Igalo 2:1, Grbalj 1:1, Iskra 2:0, Igalo 2:1, Berane 3:2, Podgorica 2:1, Lovćen 3:1, Kom 2:0, Otrant-Olympic 1:1, Internacional 4:1, Grbalj 1:1, Iskra 3:0, Igalo 1:1, Berane 3:1 i pomenuta Podgorica 2:0 – spisak je utakmica.

Ukoliko lider 13. protiv Lovćena i 24. aprila protiv Koma ne doživi poraz zaokružiće više od godinu dana bez kapitulacije na svom travnjaku.

Pet bodova manje, doduše uz utakmicu manje danas u Beranama od 15 sati, ima Otrant, a koji će gostovati upravo u Kotoru 12. maja u 34. kolu, što bi mogao da bude okršaj za prvo mjesto i direktan plasman u Prvu crnogorsku ligu.

Bokelj je do sada pet puta igrao Prvu ligu, uz najbolji plasman u sezoni 2015/16 osvajanjem četvrtog mjesta i premijernim izlaskom u Evropu – u kvalifikacijama je bolja bila Vojvodina. Klub od 2017. svake sezone pokušava da se vrati u elitu, a ove sezone ima pol-poziciju.

Sjajni Dejan Pepić predvodi primorsku posadu sa 15 prvenstvenih golova, jedan manje od prvog strijelca lige Takeru Komije (Podgorica). Takođe, veliki doprinos, između ostalog, pruža i Igor Poček, realizator devet pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva.

>>> “Teren je bio u katastrofalnom stanju, podjela bodova nama više odgovara”

Do kraja je preostalo 10 kola, a nesavladivi 102-godišnji Bokelj polako ali sigurno hita prema povratku u prvi razred našeg loptanja i to u velikom, domaćem i nepobjedivom stilu.

Standings provided by Sofascore

970x250