Jokić ponovo bez pomoći: Upisao rekord karijere, ali je Finiks došao do 2:2

Foto: Twitter (printscreen)

Toliko puta viđena situacija ove sezone – Nikola Jokić nema pravu pomoć u Denveru kada je to najpotrebnije. Tako je bilo i sinoć kada je Finiks srušio Nagetse 129:124 i izjednačio na 2:2 u seriji.

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Finiks Sansa sa 129:124 i sada je rezultat 2-2 u seriji druge runde plej-ofa zapadne konferencije.

Srpski centar je ubacio novi plej-of rekord od 53 poena (20-30 šut iz igre), dodao je četiri skoka i 11 asistencija. Međtuim, podbacili su njegovi saigrači koji u trenucima kada je trebalo da pomognu Jokiću, zabrljali su.

A, “x faktor” na sinoćnjem meču bio je Lendri Šemet koji je sa četiri trojke u posljednjoj četvrtini omogućio Sansima da izjednače u seriji.

Čovek koji je prelomio utakmicu bio je rezervista Sansa Lendri Šemet sa četiri trojke u poslednjoj četvrtini. Nagetsi su se sve vreme borili, stigli i na -3 na 22 sekunde do kraja, ali su domaći sačuvali prednost.

Ponovo je u redovima Sansa sjajan bio tandem Devin BukerKevin Durent koji su postigli po 36 poena.

Na drugoj strani, osim Jokića bolji od ostalih bio je Džamar Marej sa 28 poena, ali je mnogo griješio u trenucima kada to nije smio. Podbacili su Eron Gordon i Majkl Porter junior koji su meč završili sa po 11 koševa.

Serija se sada seli u Kolorado, a peti meč na programu je u utorak na srijedu.

A, 2:2 je i u seriji Filadelfije i Bostona. Siksersi su slavili 116:115 nakon produžetka, a junak je bio Džejms Harden. Popularni Brada je postigao koš koji je donio Filadelfiji produžetak, a onda ubacio trojku koja je odlučila pobjednika.

Upravo je on bio najefikasniji u redovima pobjednika sa 42 poena, osam skokova, devet asistencija, četiri ukradene i samo jedna izgubljena lopta.

Odličnu pomoć imao je u MVP-ju Džoelu Embidu koji je meč završio sa 34 poena i 13 skokova. Na drugoj strani istakli su se Džejson Tejtum sa 24, Džejlen Braun sa 23, Markus Smarta sa 21 i Malkolm Brogdon sa 19 koševa.