CFL / 29. KOLO

Evropska bitka kraj Bistrice, derbi sjevera za opstanak

Foto: FSCG

Danas su na programu tri utakmice 29. kola CFL-a.

Bitka za Evropu dogodiće se kraj Bistrice između treće Sutjeske i četvrtog Mornara (15:00), koje dijeli tek jedan bod.

U dva od ovosezonska tri duela Barani su bili bolji. Najprije je 30. jula na Topolici bilo 1:1, a potom je Mornar 1. oktobra osvojio Nikšić 0:1, golom bivšeg igrača domaćih Balše Dubljevića. Da takav epilog nije slučajan potvrđeno je u lučkom gradu 18. februara, kada je Mornar ponovio trijumf 1:0, a ovog puta pogodak postigao Krist Marlon Ondong Mba.

Sutjeska je u seriji od pet utakmica bez poraza (četiri pobjede i remi), dok Mornar lovi treće slavlje u posljednje četiri prvenstvene utakmice.

U istom terminu Jezero će u Beranama dočekati Arsenal (15:00). Plavljani, koji su naprasno ostali bez trenera Ivana Brnovića (preuzeo Budućnost) imaju imperativ pobjede, budući da su i dalje u igri za Evropu. Ekipe su ove sezone potpisale dva remija – 2:2 i 1:1. U međuvremenu je Jezero eliminisalo današnjeg suparnika u osmini finala Kupa (1:0), a Tivćani 17. februara kod kuće uzvratli u prvenstvi 3:1.

Derbi sjevera igraju Rudar i Jedinstvo (15:00). Pljevljaci su posljednji na tabeli, a Bjelopoljci u zoni baraža sa četiri boda više, pa je ulog ogroman u današnjem okršaju. Jedinstvo je ove sezone dva puta bilo bolje po 1:0, dok se jedan duel završio bez pobjednika 2:2.

Oba tima su u rezultatskoj krizi i sedam posljednjih utakmica ne znaju za pobjedu. Rudar je doživio pet poraza, uz dva remija, a Jedinstvo je četiri puta poraženi, uz tri neriješena ishoda. Posljednju pobjedu fenjeraš je ostvario 24. februara nad Budućnošću 3:0, dok je Jedinstvo istog dana savladalo Jezero 0:3.

Mladost Lob.bet sjutra od 16:00 dočekuje Petrovac. Dan kasnije, u utorak od 18:00 takođe na DG areni igra se veliki derbi između Dečića i Budućnosti.

Standings provided by Sofascore
970x250