1. CFL / 29. KOLO

Tresla se prečka, ne i mreža – Mladost Lob.bet osvojila bod

Foto: FSCG

Prvi put su fudbaleri Mladosti Lob.bet osvojili bod u okršaju sa Petrovčanima. Nakon tri pobjede Nebeskoplavih ovoga puta remi bez golova.

Donjogoričani sada imaju 25 bodova, koliko i Jedinstvo, četiri više od posljednjeg Rudara.

Prvu šansu na utakmici imao je Petrovac i to već u 3. minutu kada je Pešukić glavom nakon kornera Đuričkovića sa pet metara poslao loptu pored stative.

Petrovčani su potom tri puta zaprijetili sa distance – Bakić, Đuričković i Perović…Prva dva udarca neprecizna, treći je zaustavio Ličina.

Zaprijetila je Mladost preko svog najefikasnijeg igrača, brži od štopera bio je Maraš poslije centaršuta Jukića, ali je poslao loptu pored stative.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je domaćin u 35. minutu. Neoprezan je bio povratni pas Zvrka, sve je to pratio Đinović, ali udarac lijevog krila Mladosti zaustavio je golman Kordić.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme znatno slabije, siromašnije, totalno drugačija slika…

Borba između dva šesnaesterca, bez šansi sve do 85. minuta kada je Maraš nakon nekoliko driblinga raspalio sa 20-ak metara, a lopta pogodila prečku.

Odjednom su se obje ekipe probudile u finišu pa je Babić u 88. minutu bio blizu pogotka – duga lopta iznenadila je uspavanu odbranu Mladosti, napadač Petrovca je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je snažni štoper Kovačević “skinuo” loptu sa linije.

Tražili su Petrovčani i ruku, odnosno jedanaesterac nakon udarca Boljevića, sudija Vujisić nije pokazao na bijelu tačku, već dosudio korner.

Zavjesa na 29. kolo biće spuštena sjutra utakmicom Dečić – Budućnost, takođe na DG areni.

SEMAFOR

Nedjelja

Sutjeska – Mornar 2:0

Striković 59, Vuković 71

Jezero – Arsenal 4:0

Senaga 17, 42, Orlandić 19, Šimun 40

Rudar – Jedinstvo 1:1

Apija 90+2 – Krnić 29

Ponedjeljak

Mladost Lob.bet – Petrovac 0:0

Utorak

18.00h Dečić – Budućnost

970x250