Everton pobjegao iz opasne zone

Tom Kirni dvostruki strijelac (foto: Robert Sambles /PIXSELL

Everton sedam utakmica nije znao za pobjedu a onda je u 35. kolu Premijer lige svu frustraciju istresao na “galebovima” 5:1. “Karamele” su tri kola prije kraja pobjegle iz zone ispadanja, sa dva boda više od Lestera, Lidsa i Notingema i osam od poslednjeplasiranog Sautemptona.

Nevjerovatan je podatak da je Brajton imao čak 77 odsto vremena loptu u posjedu i 22 udaraca ka golu rivala, dok je Everton iz pet udaraca u okvir gola postigao isto toliko pogodaka.
Gosti su poveli već u prvom minutu pogotkom Abdulajea Dakurea, isti igrač je u 29. duplirao vođstvo svog tima, a ubrzo je i golman Brajtona, Džejson Stil autogolom donio ogromnih 3:0.
Dvajt Meknil se u 76. minutu ušetao u gol Brajtona za 0:4, a tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je argentinski reprezentativac Aleksis Mekalister.

Meknil je u šestom minutu sudijske nadoknade vremena stavio tačku na meč.

U sledećem kolu Everton i Brajton gostuju timovima iz samog vrha tabele, Mančester Sitiju, odnosno Arsenalu.

“Petarda” je puka i na “Krejven kotidžu”. Fulam je, baš kao i Everton, bio u seriji bez pobjede, ali je u goleadi lako slavio protiv Lestera (5:3).

Počelo je već u desetom minutu golom Vilijana, nadovezao se osam minuta kasnije Karlos Vinisijus, da bi u samom finišu prvog poluvremena za 3:0 pogodio Tom Kirni.

Isti igrač je bio strijelac i četvrtog gola za Fulam (51. minut), da bi goleadu domaćih presjekao Harvi Barns u 59. minutu kada je smanjio na 4:1.

Mogao je Lester da smanji na dva gola zaostatka, ali je Džejmi Vardi u 66. minutu promašio penal.

Kazna je stigla u vidu gola Vilijana u 70. minutu.

Brazilac i Kirni su tako ispisali istoriju Premijer lige kao prvi tandem fudbalera sa preko 32 godine koji su upisali po dva gola u istom meču.

“Lisice” su ublažile poraz preko Džejmsa Medisona iz penala u 81. minutu i Barnsa u 89. minutu.