CFL

Četvorka za titulu šampiona?

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Porazom od Arsenala (1:0) u 30. kolu CFL-a Sutjeska je prekinula niz od devet utakmica bez poraza, ali i propustila zlatnu priliku da se približi vodećem dvojcu Dečiću i Budućnosti na svega dva boda.

U međuvremenu je aktuelni šampion preko Rudara (3:1) iskorisio poraz Tuzana u Petrovcu (2:0) i poravnao se na čelo tabele.

>>> Klizanje Dečića pod Malim brdom

>>> Budućnost iskoristila poraz Dečića

Sa druge strane, uspon dug 51 dan završen je za nikšićki tim, a Miljan Radović prvi put kapitulirao u svom drugom mandatu, pa je sada pitanje da li je prošao voz za titulu.

>>> Prvi poraz Sutjeske pod vođstvom Radovića

Foto: FSCG

Sutjeska u 32. kolu, 27. aprila, gostuje Budućnosti, dok u pretposljednjem 35. kolu, 18. maja, dočekuje Dečić. Do kraja ima međusobne duele, ali prije toga ne smije da gubi vrijedne bodove ako želi da dodatno začini trku za državni primat.

>>> “Druge ekipe nas ne interesuju”

Foto: FSCG

Istovremeno, sastav pod Trebjesom gleda i iza sebe, jer mu je Mornar prišao na bod, a liderima na šest, dok je Jezero ostalo daleko četiri koraka. Dakle, Sutjeska je negdje u sredini priče, između vrha, Evrope i prosječnosti. Zato će predstojeća kola pružiti odgovor za što je kadra u finišu sezone.

Takođe, ako Sutjeska figurira za prvo mjesto, onda je tu i pomenuti Mornar, koji u 32. kolu, 27. aprila, čeka Dečić u Baru, a u 35. kolu, 18. maja, ide na noge Budućnosti. Dakle, u istim kolima gledaćemo po dva vatrena okršaja, čiji će ishodi itekako uticati na konačni rasplet nikad neizvjesnijeg CFL-a.

>>> Barska petarda

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

S obzirom da je u crnogorskom fudbalu apsolutno sve moguće, nije isključen poker, odnosno trka u četvoro za šampionske vijence.

>>> Mršavi šampion

Standings provided by Sofascore
970x250