KUP CRNE GORE / POLUFINALE

DEČIĆ – JEZERO 0:0 Začarane mreže na Starom aerodromu

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Fudbaleri Dečića i Jezera remizirali su u prvom polufinalnom duelu Kupa Crne Gore (0:0), pa će odluka o finalisti biti donešena 8. maja. Ovo je četvrti remi dva suparnika ove sezone koji je završen remijem.

Gledaoci na Starom aerodromu nisu prisustvovali toliko gledljivom meču, ali ako nečega nije nedostajalo na terenu onda je to energičnost i borba sa obije strane.

Dečić je bio za nijansu konkretniji u prvom poluvremenu, pokušavao je najviše da iskreira napade preko Draška Božovića ali su oni uglavnom završavali na 30 metara od gola gostiju.

Najbolju priliku u prvom dijelu Tuzani su imali u 23. minutu kada je nakon centaršuta Božovića lopta “sjela” u peterac, a nakon karambola došla i do Andreja Bajovića koji je šutirao, a loptu sa gol linije sklonio Jovan Mugoša.

Plavljani su svoje prilike najčešće tražili iz kontri, uglavnom preko Naokija Senage koji je bio jedan od najraspoloženijih igrača na terenu.

Drugih 45 minuta Jezero je hrabrije krenulo ka golu domaćina, a Petar Orlandić je u dva navrata tukao glavom, ali lopta nije htjela u gol.

Jednu od boljih prilika na meču gosti su propustili upravo nakon pokušaja Orlandića, kada je golman Igor Nikić degažirao loptu pravo u igrača Jezera, a desetka gostiju Marko Perović prihvatio je istu, ali je oklijevao i nije uspio da pogodi prazan gol, tačnije njegov udarac je izblokiran.

Tim iz Plava je osjetio da može da dođe do pogotka, a Senaga je za to imao najbolju priliku kada je odlično primio loptu koju mu je dodao Petar Pavlićević. Dobar je šut uputio Japanac, međutim sjajno je reagovao golman Tuzana Nikić.

Bojan Matić je pokušao na iskustvo da u par navrata iznudi slobodan udarac ne bi li Dečić došao do prilike za gol, ali uprkos velikoj želji i jednih i drugih rezultat je ostao 0:0.

Ono što se moglo zaključiti nakon meča, po reagovanju pojedinaca na rezultat, jeste to da Jezero definitivno zadovoljnije izlazi iz ovog meča i u nešto boljoj atmosferi dočekaće revanš u Beranama.

Polufinale Kupa Crne Gore

Dečić – Jezero 0:0

/

Budućnost – Rudar 4:1

Mujan 9, 30, Ivanović 40, Mirković 86 – Zečević 69

970x250