“Spreman sam da umrem za Rolan Garos”

Nadal bi trebalo da igra i Madrid, Foto: Felipe Mondino/SIPA USA/Pixsell
Nadal bi trebalo da igra i Madrid, Foto: Felipe Mondino/SIPA USA/Pixsell

Na svom prvom učešću na šljaci, još od Rolan Garosa 2022. godine, Rafael Nadal stao je u 2. kolu. Trijumfalni povratak Španca i pobjeda nad Flaviom Kobolijem obradovala je svakog istinitog ljubitelja “bijelog sporta”.

Ipak, Aleks De Minor, trenutno 11. teniser ATP liste, bio je prevelik zalogaj za Bika sa Majorke koji je prvi put na terenu još od Brizbejna, a to je bilo 5. januara. Australijanac je salvadao Rafu u dva seta – 7:5, 6:1.

“Sa skoro potpunom sigurnošću mogu da kažem da se neću ponovo takmičiti ovdje. Volio bih da sam mogao da budem još konkurentniji, ali za mene je bilo lijepo što sam mogao da odigram i dva meča. Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju”, rekao je Nadal koji je 12. puta osvajao turnir u Barseloni.

Naredni veliki turnir je Masters u Madridu koji počinje 24. aprila. Da li će igrati Rafa?

“Ako se budem osjećao dobro, sada moram da odradim dobru nedjelju treninga”, poruka je 37-godišnjeg tenisera.

Čovjek koji ima 22 pehara na Grend slemovima, od toga čak 14 na Rolan Garosu vječiti je borac, optimista i teniser za kojeg predaja nikada nije bila opcija.

“Ako mi tijelo bude dobro reagovalo na treninge, vjerujem da ću i u Madridu napraviti korak naprijed. Ako tijelo izdrži dodatni teret, onda ću moći i ja da budem bolji – ne govorim o pobjedama, već o tome da imam nivo igre da mogu da se borim. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog dâ. To će biti trenutak da pokušam da dam sve od sebe, to će biti trenutak da umrem za to”, slikovito je poručio Kralj šljake.