IVAN BRNOVIĆ

“Prvo poluvrijeme putokaz, drugo opomena”

Brnović zadovoljan prvim poluvremenom, ne i drugim, Foto: FK Budućnost
Brnović zadovoljan prvim poluvremenom, ne i drugim, Foto: FK Budućnost

Budućnost je apsolutno u igri za osvajanje “Duple krune” nakon što je u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore odškrinula vrata same završnice takmičenja pobijedivši kod kuće ekipu Rudara 4:1.

Plavi su Pljevljake pobijedili znatnom boljom igrom nego što je to bio slučaj prije četiri dana u šampionatu kada su slavili nakon preokreta (3:1).

<<< Budućnost – Rudar 7:2

“Rezultatom sam apsolutno zadovoljan i prvim poluvremenom. Mislim da smo taj period igre odigrali na nivou kako želimo i čime težimo – brzom i agresivnom igrom. Spustili smo protivnika u nisku zonu i dali gol na vrijeme”, istakao je strateg Budućnosti Ivan Brnović.

Ipak, šef stručnog štaba Plavih opominje…

“U drugom poluvremenu došlo je do pada. Nijesam zadovoljan odnosom, jer bez obzira na rezultat, moramo da igramo do kraja. Nebitno da li je 3:0 ili 4:0, moramo da igramo za gol više. Razgovaraću sa igračima na tu temu, jer je drugo poluvrijeme završeno 1:1 i opomena je. Imali smo šansi i u drugom poluvremenu, ali je i Rudar bio opasan.”

Revanš u Pljevljima igraće se 8. maja.

“Imamo dobru zalihu za revanš. Ništa nije gotovo. Pripremaćemo se kao da 1:1, a ne 4:1.”

Budućnost u sljedećem kolu prvenstva protiv Jezera, bivše ekipe Ivana Brnovića. Plavljani su takođe igrali meč polufinala Kup – bez golova sa Dečićem na Starom aerodromu.

“Već sada razmišljamo o Jezeru. Čeka nas teško gostovanje. To je ekipa koja je pokazala da igra dobar fudbal, poznajem ih odlično. Biće nam to jedna od najtežih utakmica do kraja prvenstva. Jezero je dobru formu potvrdilo i u Kupu protiv Dečića”, zaključio je Brnović.

970x250